BusinessInvestitii

VEKA dă șah competiției și preia GEALAN

Andreas Hartleif, CEO Grupul VEKA
Andreas Hartleif, CEO Grupul VEKA
Germanii de la VEKA, unul dintre liderii mondiali în producţia de profile din PVC-U pentru ferestre şi uşi, au anunţat, astăzi, achiziţia GEALAN Holding GmbH din proprietatea fondului de investiţii Halder Beteiligungsberatung. Această achiziţie implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor GEALAN din Europa. Cele două părţi au agreat ca toate informaţiile ce fac referire la această achiziţie să fie păstrate sub strictă confidenţialitate. Întregul proces de preluare se află încă în aşteptarea aprobării autorităţilor competente.

Prin achiziţia competitorului său GEALAN – o companie a cărei poziţie este recunoscută de mulţi ani pe piaţă şi care a început recent să se bazeze tot mai puternic pe o strategie de diferenţiere –, Grupul VEKA îşi întăreşte poziţia competitivă în Germania, Europa şi în lume.

Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA

„În calitate de partener esenţial al producătorilor europeni de ferestre, trebuie să facem faţă provocărilor pieţei. De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil.”

Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente din întreaga lume. 1.300 dintre aceştia lucrează în sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul VEKA a generat o cifră de afaceri de 793 de milioane de euro în 2013.

La nivel internaţional, peste 2.200 de companii specializate utilizează sistemele VEKA pentru a crea elemente de structură din PVC-U de cea mai bună calitate. Prin această achiziţie a GEALAN Holding GmbH de la fondul de investiţii Halder, grupul îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

În România, această achiziţie va avea un efect pozitiv asupra celor două companii -VEKA România şi GEALAN România -, ambele având succes pe piaţa locală de tâmplărie. Conducerile companiilor au fost extrem de încântate de această nouă direcţie de dezvoltare. Preluarea presupune ca subsidiarele locale să beneficieze în scurt timp de expertiza bogată, cuprinzătoare şi profundă a ambelor companii în aria de extrudare, tehnologia profilelor şi dezvoltarea pieţei.

Andreas Hartleif, CEO-ul Grupului VEKA, concluzionează: „Prin această achiziţie am accentuat încă o dată puterea şi însemnătatea noastră pentru industria europeană a ferestrelor. Lucrăm în mod constant la îmbunătăţirea poziţiei noastre pe o serie de pieţe diferite.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button