BusinessParentingStartup

Traininguri profesionale în cele mai hot domenii: Career Leader a ajuns la ediţia cu numărul trei

Peste 60 de tineri talentaţi au avut şansa de a acumula experienţă profesională de calitate prin participarea la cea de-a treia ediţie Career Leader –  un proiect dezvoltat de organizaţia Akcees – eveniment ce a avut loc săptămâna trecută.

Pe parcursul acestuia, tinerii au aflat informaţii despre oportunităţile de carieră existente în diferite domenii, au participat la sesiuni de training susţinute de profesionişti şi au avut ocazia să lucreze în echipă în cadrul unor workshop-uri interactive. La final, câştigătorii au fost răsplătiţi cu premii oferite de companiile prezente la eveniment.

„Ne bucurăm că prin intermediul Career Leader reuşim să ajutăm tinerii să depăşească problemele pe care le confruntă din cauza lipsei de experienţă, să înţeleagă dacă li se potriveşte sau nu un anumit domeniu şi să facă un prim pas pentru cariera pe care şi-o doresc! Feedback-ul primit ne onorează şi ne motivează să mergem mai departe cu noi ediţii ale evenimentului, ediţii la care suntem convinşi că ne vom bucura de acelaşi succes înregistrat până acum”, a declarat Giorgiana Ene, Project Manager Career Leader.

Cea de a treia ediţie Career Leader a debutat luni, 15 aprilie, cu ziua dedicată tehnologiei. Reprezentanţii Microsoft România au vorbit despre oportunităţile de dezvoltare profesională în IT, iar Alexandru Bogdan Bohaltea (inginer Microsoft România) le-a prezentat acestora ce presupune activitatea de suport tehnic, care este modul în care inginerii rezolvă problemele clienţilor şi cum pot avea succes.

Marţi, 16 aprilie, finaliştii selecţionaţi pentru a participa la eveniment au fost consultanţi pentru o zi sub îndrumarea Florentinei Postelnicu (Manager Contrast Management Consulting şi Trainer Controller Institut). Repezentantul Contrast Management Consulting a jucat rolul clientului şi a susţinut echipele participante în concurs să identifice cauzele reale ale problemelor clientului şi să găsească soluţii fezabile pentru acestea.

„A fost mai mult decât mă aşteptam! Am învăţat ce înseamnă consultanţa, am aflat lucruri interesante şi am cunoscut oameni extraordinari! Voi reveni cu siguranţă şi la următoarele evenimente”, a declarat unul dintre participanţi.

Ultima zi Career Leader a fost dedicată domeniului financiar – bancar. Participanţii au aflat de la Diana Fălan (Communication Analyst BRD Groupe Société Générale) cum pot să îşi dezvolte o carieră de succes în domeniu şi au rezolvat apoi un studiu de caz interactiv. În cadrul workshop-ului tinerii au fost puşi în situaţia de a realiza un raport financiar pentru un potenţial client şi de a lua o decizie cu privire la acordarea creditului solicitat. Pe parcursul exerciţiului, paşii le-au fost ghidaţi de Cristiana Burtoiu, Analist Credite, şi Denisa Ibric, Consilier Credite BRD Groupe Société Générale.

Potrivit organizatorilor, cea de a patra ediţie Career Leader va avea loc la finalul lunii octombrie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button