BusinessInvestitii

Sika a achiziţionat un producător britanic de adezivi şi materiale pentru izolaţii

sikaSika, unul dintre principalii jucători mondiali din domeniul materialelor chimice speciale prezent cu o poziţie de top şi pe piaţa locală, a achiziţionat compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producător independent de materiale pentru izolaţii, adezivi şi produse chimice pentru construcţii din Marea Britanie. Everbuild are sediul în oraşul Leeds, are 270 de angajaţi şi vânzări anuale de peste 73 de milioane euro.

Fondată în 1994, Everbuild este o marcă de prestigiu pe piaţa de construcţii din Marea Britanie, precum şi liderul canalelor profesioniste de distribuţie. Compania are o unitate de producţie pentru întreaga gamă de produse chimice pentru construcţii, având inclusiv laboratoare şi un hub logistic. Everbuild va funcţiona ca subsidiară a Sika UK şi va fi condusă de actuala echipă de management.

Fondatorul companiei britanice, David Seymour, va rămâne în cadrul Everbuild pentru a conduce afacerea şi a asigura o tranziţie uşoară. „Alături de Sika, avem posibilitatea de a ne dezvolta afacerea şi de a beneficia de o gamă largă de capacităţi de cercetare şi dezvoltare pentru a continua în inovarea produselor”, a declarat Seymour.

Această achiziţie va consolida poziţia Sika pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii, precum şi în reţelele de magazine specializate sau în cele DIY. „Achiziţia ne oferă o poziţie puternică pe piaţa de distribuţie din Marea Britanie şi un potenţial considerabil de influenţă asupra vânzărilor Everbuild, prin intermediul gamei de produse Sika”, a declarat Jan Jenisch, CEO Sika.

Sika UK are sediul central în Welwyn Garden City, în nordul Londrei, însă deţine unităţi de producţie în Preston – nord-vestul oraşului Manchester, dar şi în Norwich – estul Angliei.

Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, al consolidarilor cu fibre de carbon, dar şi al mortarelor speciale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button