BusinessCompanii

Rebranding: Flavipet devine Unica

farmacia unicaDupă un proces ce a durat șase luni și a presupus o investiție de aproximativ 150.000 de euro, lanțul regional de farmacii Flavipet are o nouă identitate de brand creată de Storience. Noua identitate este în curs de implementare în cele 20 de farmacii din județele Brăila și Galați, care vor fi complet remobilate și redecorate.

Rebrandingul a început printr-un proces de analiză și formulare a strategiei de brand, din care au reieșit diferențiatorii farmaciilor Unica: o aprovizionare foarte bună, prețuri mici și o relație farmacist-pacient foarte apropiată.

Noua semnătură grafică folosește o combinație originală și prietenoasă de culori, iar prin simbolul folosit pune accent pe unicitatea fiecărui pacient.

Rebrandingul Falvipet-Unica demonstrează că managementul profesionist al brandului este un instrument de avantaj concurențial și pentru brandurile antreprenoriale regionale. Nu trebuie să ajungi la acoperire națională pentru a-ți construi un brand profesionist. Dimpotrivă, acest pas trebuie făcut înainte de extindere, pentru a-ți pregăti terenul”.

Ștefan Liuțe, director de strategie la Storience

Numele Unica a fost creat de angajații companiei și a fost foarte bine primit de la început și de către aceștia, și de către pacienți.

Acest rebranding ar trebui să reprezinte un model pentru miile de companii românești care poartă un nume depersonalizat, format din alăturarea numelor proprietarilor sau fondatorilor. Prin construirea unui brand care spune o poveste, Unica a demonstrat maturitate și capacitatea de a gândi la scară mare și pe viitor”.

Adriana Liuțe, managing partner la Storience

Farmaciile Unica au 116 angajați, cu 27 mai mulți decât în 2011. Tot în 2012, compania (Flavipet SRL) a avut o cifră de afaceri de 30,4 milioane RON, în creștere cu 20% față de 2011.

Ne-am dorit să îmbunătățim și să standardizăm serviciile oferite către pacienți pentru a întări și mai mult relația cu aceștia. Rebrandingul este doar unul din proiectele noastre prin care încercăm să obținem creșterea și standardizarea calității serviciilor din farmacii. Am constatat însă că acest proiect a ajutat și la motivarea angajaților noștri și sunt convins că va ajuta și la îmbunătățirea imaginii noastre ca angajator”

Flavius Ertăgan, directorul general al lanțului farmaceutic Unica

Prima farmacie Unica a fost înființată în urmă cu 10 ani, la Galați, de către antreprenorul Vasile Ertăgan, ca un business de familie. Fiul său, Flavius Ertăgan, a urmat facultatea de farmacie conducând, în paralel, activitatea companiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button