BusinessCompanii

Premieră mondială realizată de XTB România: tranzacţii financiare pe vârful Mont Blanc

XTB_MontBlanc_2XTB România, lider pe piaţa locală de brokeraj, anunţă realizarea primei tranzacţii financiare documentate realizate pe cel mai înalt vârf din Europa, Mont Blanc, la o altitudine de 4.810 metri. Tranzacţia a fost realizată pe platforma xTab, dezvoltată de XTB, de către Vlad Moise, junior broker în cadrul companiei şi alpinist amator.

Vlad Moise a pornit, pe 24 august, într-o expediţie de cucerire a vârfului Mont Blanc susținut fiind de Grupul XTB. În cadrul expediţiei, el şi-a propus să realizeze tranzacţii financiare la cele mai mari altitudini din Europa, acest obiectiv fiind realizat vineri, 30 august 2013, în cursul dimineţii, odată cu tranzacţionarea perechii valutare EUR/USD chiar pe vârful Mont Blanc.

“Pe lângă faptul că suntem foarte mândri ca Vlad a reușit această premieră mondială în numele XTB, ne bucurăm în primul rând că a ajuns acasă cu bine. Faptul că Vlad a avut oportunitatea de a plasa acest ordin la o asemenea altitudine, reprezintă o dovadă a faptului că tehnologia oferită de XTB face posibilă tranzacţionarea oricând şi oriunde. Dincolo de faptul că steagul XTB se află acum pe cel mai înalt vârf din Europa, este remarcabil că platforma noastră xTab a trecut cu brio acest test, funcţionând perfect la o altitudine de 4.810 metri”, a declarat Tadeusz Kuropatwinski, General Manager al XTB România.

Premiera mondială realizată de Vlad Moise prin intermediul platformei xTab a XTB este cu atât mai importantă cu cât tranzacţia realizată a fost una profitabilă.

“De la înălțimea de peste 4.800 de metri a faimosului vârf Mont Blanc, Vlad a avut o viziune cuprinzătoare: întărirea dolarului în fața monedei unice europene a fost prea rapidă, aducând EUR/USD prea jos într-un interval scurt. Vlad a reuşit să treacă pe un profit de 100 de dolari în doar două ore și jumătate de la deschidere”, a declarat Claudiu Cazacu, Analist-Şef al XTB România.

Echipa din care face parte Vlad Moise a ajuns vineri dimineaţă pe acoperişul Europei, după o ascensiune de trei zile, care i-a purtat pe membrii expediţiei din Chamonix, prin refugiul Tête Rousse şi refugiul Goûter, de-a lungul crestei Dome du Goûter si a Grand Couloir de Mont Blanc, pentru ca, în final, să ajungă pe cel mai cunoscut vârf al Alpilor, Mont Blanc. Pentru Vlad şi restul echipei a urmat apoi coborârea înapoi în Chamonix şi, de acolo, întoarcerea în România, ieri dupa amiaza.

Platforma prin care Vlad Moise a realizat tranzacţiile în această expediţie, xTab, a fost dezvoltata de XTB special pentru tablete, oferind traderilor oportunitatea de a realiza tranzacţii financiare în orice moment şi în orice loc. De asemenea, prin intermediul platformei, traderii pot monitoriza în permanenţă poziţiile deschise de către aceştia şi, în acelaşi timp, pot fi la curent cu cele mai relevante ştiri despre acţiuni, indici mărfuri sau piaţa Forex.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button