BusinessCompanii

Dave Cote, CEO-ul Honeywell, a fost numit “CEO-ul anului 2013”

Dave Cote, Preşedintele şi CEO-ul companiei Honeywell, a fost numit „CEO-ul anului 2013” de revista Chief Executive, o distincţie ce recunoaşte un lider de corporaţie remarcabil, nominalizat şi ales de către colegii din industrie. Premiul va apărea pe coperta numărului din iulie al revistei Chief Executive şi pe site-ul ChiefExecutive.net.

Acest premiu recunoaşte transformarea companiei Honeywell sub conducerea lui Cote de-a lungul ultimului deceniu.  În tot acest timp, Honeywell a înregistrat o creştere a vânzărilor de 71%, până la 37,7 miliarde de dolari, si o crestere a indicatorului EPS1 de 197%, până la 4,48 dolari, şi a obţinut un  randament total de 240%, depăşind frecvent indicele S&P 500.

Astăzi, Honeywell este o companie globală, 54% din vânzări provenind din afara SUA, comparativ cu 41% în urma cu zece ani. Din 2003, Honeywell a făcut peste 75 de achiziţii şi 50 de cesiuni, dobandind poziţii foarte bune în industrii profitabile din întreaga lume.

Două dintre diviziile Honeywell – Automatizare şi Soluţii de Control şi Tehnologii Auto sunt prezente şi în România unde compania are în prezent peste 1.900 de angajaţi.

„Este o mare onoare să fiu recunoscut de Chief Executive drept CEO-ul anului”, a afirmat Cote. „Sunt mândru de performanţa Honeywell şi de profiturile extraordinare pe care le-am obtinut pentru acţionarii noştri. Am transformat Honeywell într-o companie globală ce continuă să se dezvolte în echipă datorita culturii, iniţiativelor, proceselor comune, Cultura companiei „One Honeywell” a jucat un rol important în povestea succesului nostru, oamenii fiind diferenţiatorul nostru esenţial.  Portofoliul nostru a evoluat de la o bază reprezentată, în mare parte, de  producţie, ajungând ca jumătate din activitatea noastră sa fie astăzi reprezentată de dezvoltarea de software.  Vom continua să ne concentrăm atenţia pe dezvoltarea de strategii pe termen lung şi reinvestirea în afacerile, produsele şi serviciile noastre, pentru că funcţionează.  Am realizat multe în ultimii zece ani, dar sunt chiar şi mai entuziasmat in privinta viitorului nostru, fiind convins că viitorul rezervă lucruri excepţionale pentru Honeywell.”

Cote a fost numit de către Preşedintele Obama să facă parte atât din Comisia Naţională bipartida privind Responsabilitatea şi Reforma Fiscală (cunoscută sub numele de Comisia Simpson-Bowles), cât şi din Forumul Directorilor Generali Executivi SUA-India. Dave Cote a fost una dintre cele mai puternice si recunoscute voci ale Comitetului Director al Campaniei „Fix the Debt”, sustinand cu tărie că reducerea datoriilor trebuie să rămână prioritatea numărul unu pentru a creşte economia SUA într-un ritm care va permite crearea de noi locuri de muncă.  Pe lângă reducerea datoriilor, viziunea lui Cote pentru o Agendă a Competitivităţii Americane include politica energetică, liberul schimb, infrastructura, educaţia matematică şi ştiinţifică şi reforma in zona de drept civil.

„Revista Chief Executive este mândră să îl recunoască pe Dave ca CEO-ul anului,” a declarat Bob Nardelli, Fondator şi CEO al XLR-8 şi membru al comisiei de selecţie al revistei. „A condus o transformare remarcabilă la Honeywell, acţionând cu viziune şi reconstruind încrederea şi credibilitatea companiei în ultimul deceniu. Dave nu este doar un lider respectat în comunitatea de afaceri, dar şi o voce puternică pentru lumea de afaceri la Washington.”

Nominalizările pentru CEO-ul anului au fost cumulate de la 124.000 de cititori ai revistei Chief Executive. Au fost evaluate primele zece personalităţi nominalizate cel mai frecvent, iar câştigătorul a fost votat de către o Comisie de Selecţie formată din Directori Generali ai unor corporaţii globale de top.

„Primirea distincţiei de CEO al anului mă onorează”, a concluzionat Cote.  „Sunt încrezător că performanţa viitoare a companiei Honeywell va confirma alegerea Revistei Chief Executive.”

David Cote a primit şi Premiul pentru Responsabilitate Sociala Corporativă din partea Foreign Policy Association în 2007, Premiul Distinguished Achievement din partea B’nai B’rith International în 2011, Premiul Global Leadership din partea Asia Society în 2012, şi Premiul Peter G. Peterson pentru Viziune în Afaceri (Peter G. Peterson Business Statesmanship) din partea Comisiei pentru Dezvoltare Economică în 2012. În 2013, Cote a fost recunoscut ca unul dintre cei mai buni CEO din lume de către revista Barron’s, şi onorat cu Premiul pentru Corporate Leadership de către Fundaţia TechAmerica.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button