BusinessCompanii

Corneliu Fecioru, Wienerberger: România are nevoie de locuințe eficiente energetic, accesibile şi destinate închirierii

corneliu_fecioru_wienerbergerCu o experienţă de peste 15 ani în poziţii executive, dintre care 11 ani în piaţa de construcţii, Corneliu Fecioru, administratorul operaţiunilor Wienerberger în România, unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice din Europa şi din lume, a declarat, astăzi, la Sibiu că România are tot mai mare nevoie de locuințe eficiente energetic, accesibile şi destinate închirierii.

Corneliu Fecioru mizează pe crearea unei piețe de închiriere, privată și socială, în scopul satisfacerii nevoii populației pentru locuințe de calitate, accesibile pentru tineri sau pentru persoane cu venituri mici-medii. Administratorul operaţiunilor Wienerberger în România susţine că demararea în parteneriat public-privat a unui Program național de construcție de  locuințe eficiente energetic, accesibile, destinate închirierii, precum și evaluarea impactului economic al Programului asupra economiei României este foate util.

“Nu am zis că este uşor. Cunosc câteva proiecte care nu au reuşit, dar cred că noi putem face mai mult”, a spus Corneliu Fecioru, care consideră că apartamentele în blocuri destinate închirierii reprezinta soluția ideală pentru nevoile locale.

Potrivit estimărilor sale, pentru un program de investiţii de 10.000 apartamente/an, cu o suprafaţă medie de 80 m2/unitate (fără teren și racordarea utilităților), preţul unei locuinţe ar ajunge la 28.500 euro, plus TVA.

wien

Wienerberger este liderul pieţei locale de cărămidă şi unul dintre cei mai mari investitori din România din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Compania a investit aproximativ 75 de milioane de euro în unităţile de producţie deţinute la nivel local. Wienerbereg deţine trei fabrici modern în România: Gura Ocniței, Sibiu şi Triteni.

Wienerberger este prezentă în Romania din 1998, cu activităţi de import, promovare şi vânzare a produselor sale, ajungând ca până în prezent să realizeze o acoperire naţională, printr-o reţea de peste 150 de distribuitori.

În anul 2004, Wienerberger a deschis oficial cea mai mare şi mai modernă fabrică de cărămizi din România, la Gura Ocniţei. Tot în 2004 a fost achiziţionată o a doua unitate de producţie în Sibiu. Fabrica de la Sibiu a intrat în retehnologizare în toamna anului 2005, proces încheiat în 2006. Investiţia de la Sibiu s-a ridicat la valoarea de 18 milioane de euro.  Cea de a treia fabrică – un proiect greenfield – s-a deschis oficial în iunie 2008 la Tritenii de Jos, judeţul Cluj. În prezent, Wienerberger are 205 de angajaţi în România, dintre care 49 lucrează la fabrica din Sibiu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button