BusinessCompanii

Zitec pleacă la Android Lab, în California

android labZitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a fost premiat în cadrul Galei Start Mobile organizată de Google România împreună cu IAB România. Compania românească a obţinut premiul Best Mobi Site, cu proiectul dezvoltat pentru Paravion.ro, şi s-a clasat în Top 3 cele mai bune agenţii participante, câştigând astfel o excursie la Android Lab, sediul Android din Mountain View, California. 

Utilizarea dispozitivelor mobile înregistrează o creştere puternică inclusiv în Romania, unde peste 20% dintre utilizatorii de internet folosesc smartphone sau tabletă. Companiile care înţeleg comportamentul clienţilor recunosc faptul că prezenţa pe aceste platforme este obligatorie şi că interacţiunea trebuie adaptată acestui mediu. Astfel, plecând de la nevoile acestora, am ajuns să dezvoltăm şi mobi-site-uri, iar faptul că am fost premiaţi de o companie de renume, Google, confirmă munca depusă şi ne dă încredere în ceea ce putem realiza mai departe”

Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec

Printre websiteurile mobi dezvoltate de producătorul românesc de aplicaţii online putem enumera Paravion.ro, Broadway.TV, Agora.ro, RechiziteleMele.ro, ServSkills.ro, AuditEXP.org. Astfel, sunt prezente în portofoliul companiei site-uri de prezentare, dar şi mobi-site-uri complexe, de e-commerce, portaluri de ştiri sau publicaţii.

În cadrul competiţiei Start Mobile, Zitec a câştigat, împreună cu Paravion Tour, premiul pentru “Cel mai tare mobi-site”, şi s-a clasat în “Top 3 Agenţii” participante la concurs, care trimite compania în California, la sediul Android Lab din Mountain View.

Zitec este prezent pe piaţa locală de 10 ani, reuşind în acest timp să îşi crească cifra de afaceri anual şi să ajungă, în 2012, la 1,4 milioane de euro. Producătorul de aplicaţii software a extins activitatea companiei, dezvoltând, în 2005, şi un departament de online marketing, care a generat afaceri de 250.000 de euro anul trecut. La adresa http://zit.ec/infographic10 puteţi vizualiza un infografic privind evoluţia companiei în cei 10 ani de activitate.

În momentul de faţă, compania are clienţi din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Olanda, Italia, România, Grecia, Cipru, Qatar, Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite.

Totodată, Zitec a investit în SUA, în două proiecte din San Francisco, HuddleHero.com şi Zipongo, şi în unul din New York (VideoPublishing.com). Cea mai recentă investiţie a sa a fost realizată în România, Zitec preluând 30% din editura HAC!BD, creatoarea revistei de benzi desenate Harap Alb continuă.

Google România a lansat inițiativa Start Mobile în octombrie 2012, împreună cu asociația IAB România. Competiția Start Mobile se adresează agențiilor digitale românești și încurajează dezvoltarea de mobi-site-uri. Concursul Start Mobile de anul acesta s-a desfășurat între 1 ianuarie și 30 iunie 2013 și a constat în premierea agențiilor care au dezvoltat cel puțin şase mobi-site-uri pe perioada competiției și care au oferit minimum un testimonial de satisfacție din partea clienților pentru care au fost create site-urile pentru mobil.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button