În urmă cu mai bine de o săptămana, i-am cunoscut pe Razvan Stuparu si Vlad Grigore, baietii care fac parte din echipajul tarii noastre la Mongol Rally, cel mai mare raliu caritabil din lume. Astăzi va pot spune ca in perioada 17-19 iulie 2013, Sibiul devine oprire recomandata (pit-stop) a Mongol Rally. La aceasta competitie, 280 de echipaje din intreaga lume au luat startul de la Bodiam Castle, East Sussex, Marea Britanie pe 14 iulie 2013 pentru a ajunge la Ulan Bator, Mongolia. Let’s Do It, Romania sustine echipajul tarii noastre.
Mongol Rally este printre cele mai cunoscute raliuri de anduranta din lume, organizata de britanicii de la The Adventurists. Competitia a fost inclusa de BBC in TOP 10 Raliuri Internationale de Enduro, alaturi de Raliul Dakar, Le Mans 24 de ore sau Indianapolis 500.
Cauza caritabila internationala de anul acesta este salvarea padurilor tropicale, demers care este sustinut si de organizatia Let’s Do It, Romania!. Cool Earth, organizatia internationala pentru care se strang fondurile Mongol Rally 2013, protejeaza ariile padurilor tropicale cele mai afectate din lume, oferind posibilitatea ecologistilor sa sponsorizeze propriul acru de pamant, prin platforma special creata, disponibila aici. In decursul celor zece ani de raliu, The Adventurists au adunat peste 4,5 milioane de lire sterline.
Pe parcursul celor trei zile (17-19 iulie), echipajele din Mongol Rally care aleg sa treaca prin Sibiu pentru a ajunge la Mamaia, Constanta, la cel de-al treilea check point oficial al raliului, pot opri la Cotton Pub (Str. Dr. Ion Ratiu, nr. 9) pentru o bere din partea casei. De altfel, doua dintre cele trei trasee recomandate de organizatori pentru Europa trec prin Romania si implicit Sibiu.
Recomandarea opririi oficiale in orasul transilvanean a venit din partea echipajului romanesc Mongolification, adica Razvan Stuparu si Vlad Grigore, care a plecat in acest raliu la bordul unui Pegeut 206, masina urmand sa fie licitata in scopuri caritabile la destinatie. „Am vorbit cu organizatorii si le-am spus ca vrem sa organizam o petrecere la Sibiu, iar ei au numit-o pit-stop recomandat. Ne dorim ca echipajele internationale sa aiba o experienta cat mai frumoasa pe parcursul tranzitarii Romaniei. Este o reusita pentru tara noastra faptul ca pe traseu exista patru checkpoint-uri (Londra, Praga, Mamaia si Ulan Bator) si un singur pit-stop recomandat, cel din Sibiu”, au declarat cei doi membri ai echipei Mongolification.
Pe parcursul raliului de 16.000 de kilometri din Marea Britanie pana in Mongolia, niciun echipaj nu beneficiaza de asistenta tehnica sau sprijin logistic din partea organizatorilor. Raliotii vor avea parte de drumuri neasfaltate, vor traversa Marea Caspica, trei regiuni de desert si alte cateva rauri si fluvii.
Echipajul Mongolification are un jurnal online al aventurii, disponibil pe blogul Today You Can Do Anything, unde vor incarca poze si videoclipuri de pe toata durata competitiei. De asemenea, le mai puteti urmari progresul si pe pagina dedicata a site-ului Discovery Romania.