BusinessInvestitiiStartup

Victor Maxim lanseaza Discover, primul ghid turistic european optimizat pentru mobile

Afis 720 x 1020 mm (scara 1:2)Proiectul “Discover” ofera gratuit tuturor vizitatorilor oraselor din Europa, un ghid turistic complet optimizat pentru telefoanele mobile, accesibil de pe panourile informationale montate pe obiectivele turistice. Platforma “Discover” a inceput cu orasul Constanta, oferind informatii cu prezentari text, audio MP3, galerie de imagini si Voice GSM.

Turistii vor citi direct de pe panoul informational, o scurta prezentare a obiectivului turistic, in Romana si Engleza, putand de asemenea sa acceseze cu telefonul mobil aplicatia web Discover Constanta, pentru mai multe informatii oferite in 5 limbi straine (Romana, Engleza, Franceza, Germana, Spaniola). Acest proiect informeaza turistii despre obiectivele turistice, hoteluri, baruri-cafenele, dar si despree calendarul celor mai importante evenimente.

Pe panourile Discover Constanta se regasesc 3 tehnologii mobile, ce pot fi accesate gratuit: NFC Tag, QR-Code si GSM Voice. Platforma Discover Constanta functioneaza simplu: Tagul NFC (Near Field Communication) este cea mai noua tehnologie de schimb instantaneu de informatii. Trebuie doar sa atingi cu telefonul zona semnalizata << Atinge aici >> si ai instantaneu informatiile chiar pe telefonul tau. Este o tehnologie revolutionara ce nu necesita folosirea camerei foto, nu necesita descarcarea sau deschiderea unei aplicatii, doar atat: Tap and GO!

NFC Romania este prima companie romaneasca ce dezvolta solutii pentru tehnologia NFC. QR-Code-ul este deja foarte cunoscut, iar daca telefonul tau nu are tehnologia NFC, atunci trebuie doar sa Scanezi codul QR de pe panourile Discover si imediat ai acces la o Aplicatie Web, special creata pentru telefonul tau mobil, unde vei descoperi toate informatiile despre obiectivul vizitat.

Voice GSM: acum poti asculta 3-4 minute de informatii despre locatia vizitata, folosind ghidul audio gratuit al Romaniei. Trebuie doar sa formezi numarul de telefon fix (0332 780 780) si sa introduci codul din 4 cifre pe care il gasesti lipit pe locatia vizitata. Serviciul este gratuit, iar numarul nu este cu suprataxa. Acum sunt disponibile peste 6000 de locatii in Romania. Hero.dot este primul serviciu Voice GSM turistic din Romania.

Cu aplicatia nativa pentru smartphone, din iOS sau Android, turistii pot vedea oricand calendarul evenimentelor din oras, o lista inteligenta cu cele mai cunoscute locatii pentru timp liber. Cu profilul Facebook si functia GPS din aplicatie, acestia au posibilitatea de a socializa cu alti turisti si de a crea noi legaturi.

Platforma Discover Constanta este un ecosistem ce raspunde pur si simplu la toate nevoile turistilor avand mai multe categorii de interese si uneste intr-un singur loc toate informatiile celor mai noi tehnologii din lume.

victor maxim gadget trendsIn turism exista doua forme de comunicare: Visit si Discover Visit se adreseaza turistilor ce sunt chemati sa viziteze un oras, iar Discover se adreseaza turistilor ce viziteaza deja orasul respectiv.  Am plecat de la ideea de a ne descoperi orasele principale ale Romaniei si de a le arata turistilor straini ca Romania poate oferi acces usor si gratuit la informatii.  Unicitatea proiectului este data de utilizarea celor mai noi tehnologii pe o singura platforma, acest lucru nemaifiind realizat pana in prezent.“

Victor Maxim initiatorul proiectului Discover

“Platforma Discover a reprezentat o provocare pentru noi, deoarece a trebuit sa sincronizam toate tehnologiile actuale intr-un singur loc si sa facem platforma accesibila pe orice telefon mobil.” – a declarat Mihai Bocai – Business Development Director.

La proiectul Discover lucreaza 36 de persoane din 7 companii, Discover Constanta fiind primul oras pilot al acestuia, urmand a fi dezvoltat si in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov. In Europa, proiectul Discover va fi lansat la jumatatea anului 2014 avand o investitie pentru dezvoltare bugetata cu 550.000 Euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button