Parenting

UPC România susține aniversarea de 10 ani a National Geographic România

national geographicCu ocazia aniversării a 10 ani de prezență în România a revistei National Geographic, UPC sprijină expoziția organizată de National Geographic la Biblioteca Națională. Această expoziție va prezenta materialele și descoperirile extraordinare ale ultimei decade realizate de National Geographic, suportul oferit de UPC fiind un pas natural în contextul lansării recente a campaniei de primăvară Descoperă ceva extraordinar în fiecare zi!

Expoziţia se desfășoară în perioada 24 aprilie – 12 mai și se poate vizita în aripa Dâmboviţa  a Bibliotecii Naționale, în cadrul programului zilnic de funcţionare (10.00-18.00) iar accesul este gratuit pentru toată lumea.

Curiozitatea este cel mai important motor al evoluției naturii umane iar descoperirile pe care le fac oamenii zilnic reprezintă combustibilul care alimentează dorința noastră de a continua să explorăm. În acest context, tehnologiile digitale precum Internet-ul de mare viteză și televiziunea HD au devenit esențiale atât pentru felul în care oamenii fac descoperiri cât și pentru cum le transmit mai departe. Tocmai de aceea susține UPC acest moment important pentru National Geographic în România. Pentru că noi credem nu doar în momentul istoric ci și în spiritul care s-a format în rândul oamenilor, această obișnuință naturală de a afla lucruri care să le dezvolte viziunea în fiecare zi.”

Ariana Bădin, Director Marketing, Comunicare și PR UPC România.

Avem privilegiul de a fi contemporani cu unele dintre cele mai mari descoperiri, întrebări care au frământat timp de milenii mintea oamenilor își găsesc răspunsul. Informații noi despre originea universului, programul de construcție al viețuitoarelor, complexitatea și fragilitatea lumii vii și evoluția ei până la civilizația contemporană – toate se înlănțuie într-un întreg de o mare frumusețe și armonie. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi oameni alături de noi, să ne bucurăm împreună de această sărbătoare a cunoașterii”

Cristian Lascu, redactor şef al National Geographic România.

În perioada 7 – 10 mai, pasionații de natură, de istorie și de știință, deopotrivă vor avea parte de 3 seri speciale în care vor putea afla și discuta despre cele mai noi descoperiri din aceste domenii.

Astfel, pe 7 mai, National Geographic va organiza – în cadrul expoziției de la Biblioteca Națională – Seara pentru Natură. În intervalul 16.00 – 18.00, copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani vor participa la o serie de lecții de conservare susținute de ambasadorii The European Nature Trust. De la ora 18.00, publicul va putea urmări proiecția Refugiați pe ARCA care prezintă fauna periclitată din România.

Va urma, pe 9 mai, între 17.30 și 20.00, Seara de Istorie în cadrul căreia dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie, va prezenta povestea captivantă a recuperării tezaurelor dacice, după această prezentare, publicul putând viziona filmul Decoding Dacia, produs de Kogainon Films, SUA, cu aportul National Geographic România.

Seara de Știință de pe 10 mai va readuce în prezent publicul și, îl va proiecta, pe parcursul a 2 ore (17.00 – 19.00), în viitor, prin răspunsuri la cele mai importante mistere din domeniul științei oferite de cercetători români din cele mai revoluţionare domenii ale momentului.

Și pentru că știința merită experimentată ca o descoperire extraordinară ce se poate întâmpla în fiecare zi, UPC și National Geographic au pregătit în perioada 10 – 12 mai, în cadrul AFI Palace Cotroceni, o experiență spectaculoasă de realitate augmentată prin care oameni de toate vârstele vor putea fi în mijlocul junglei sau plutind în spațiu și vor putea interacționa direct cu specii  dispărute, animale rare și exemplare extraordinare, de la dinozauri până la delfini și leoparzi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button