Business

Un nou tool de la Saxo Bank pentru investitorii pe termen lung

Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a creat Balanced Portfolio, o nouă strategie de alocare a asseturilor care permite traderilor să le urmărească evoluția pe Tradingfloor.com și să o aplice ca fiind a lor.

Balanced Portfolio este un portofoliu ETF menit să colecteze cotații premium de risc din asseturi lichide, în multiple medii economice. Echilibrarea portofoliului în diferite economii și clase de asseturi, odată cu alocarea unui risc egal tuturor, creează o performanță stabilă, cu mai puțina volatilitate de-a lungul vremii, în comparație cu portofoliile tradiționale concentrate pe acțiuni.

Saxo Bank a construit cadrul acestui nou portofoliu pe ideea celor patru medii economice: prosperitate, inflație, deflație și recesiune. Valorile țintite ale asseturilor sunt calculate prin multiplicarea valorii mediului economic cu valoarea assetului respectiv, apoi sunt toate egalate.

Balanced Portfolio constă în șapte clase de asseturi (acțiuni large cap, obligațiuni de pe piețele emergente, comodități, aur, obligațiuni de corporații, obligațiuni de stat pe termen lung și obligațiuni de stat legate de inflație). Aceste asseturi sunt urmărite de șapte ETF-uri lichide tranzacționate pe bursele de valori din SUA, iar alocarea asseturilor va fi publicată lunar pe Tradingfloor.com.

Strategia Balanced Portfolio e bazată pe ETF-uri USD denominalizate. Datorită unei cereri semnificative din partea clienților europeni ai Saxo Bank, un Balanced Portfolio bazat pe ETF-uri EUR denominalizate va fi publicat în luna iunie.

Saxo le permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader şi SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogaţi şi, de atunci, şi-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button