BusinessCompanii

Trend Micro sprijină INTERPOL pentru eradicarea rețelelor de infractori cibernetici

INTERPOL-and-Morpho-sign-strategic-biometric-partnershipTrend Micro, lider global în industria soluțiilor software de securitate, a anunțat recent un protol de colaborare cu INTERPOL prin care își oferă sprijinul în activitățile de luptă împotriva criminalității informatice. În ultimii ani, rețele infracționale bine organizate, cu operare pe scară largă, au făcut ca amenințările cibernetice să devină mai sofisticate și mult mai rapide, ajungând la țintă în nu mai puțin de câteva minute.

Din cauza creșterii complexității acestui mediu infracțional, investigațiile cibernetice sunt și ele mult mai complexe, solicitând un nivel de expertiză tehnică foarte ridicată și acțiuni de cercetare ce presupun conexiune între multiple juridicții. Este esențial ca instituțiile responsabile cu aplicarea legilor să își prioritizeze resursele, să construiască relații de colaborare între diverse jurisdicții și sectoare de activitate pentru a dezvolta competențele tehnice, instrumentele și infrastructura de care au nevoie pentru a combate eficient amenințările informatice și a pentru a îmbunătăți securitatea digitală în general.

Pentru aceasta, INTERPOL pune bazele INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) ce va fi creat în Singapore în 2014 și va funcționa ca un centru de excelență pentru cooperare intenațională împotriva criminalității informatice organizate. Centrul va urmări să construiască o alianță cu multiple organisme specializate în securitate IT, dar și specialiști în Internet Security din mediul privat pentru a folosi expertiza lor în beneficiul tuturor instituțiilor ce luptă împotriva criminalității cibernetice.

Trend Micro va sprijini INTERPOL  prin intermediul experților săi în securitate IT în scopul eradicării rețelelor de infractori cibernetici. În cursul lunii trecute, Ewa Chen, CEO al Trend Micro s-a întâlnit la Lyon cu Ronald K. Noble, Secretar General al INTERPOL pentru a discuta detalii referitoare la această colaborare.

România este printre țările membre INTERPOL încă din 1923 și face parte, de asemenea, din ENISA (Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor Informatice și a Datelor în UE). Astfel, o colaborare cu INTERPOL în cadrul acestui centru ar fi foarte probabilă având în vedere eficiența implicării autorităților române în acțiunile de combatere a infracționalității cibernetice din ultimii ani”

Alexandru Molodoi, CTO GECAD NET, unicul distribuitor în România al soluțiilor de securitate Trend Micro

Trend Micro va oferi programe de training atât angajaților INTERPOL, cât și organizațiilor guvernamentale sau serviciilor de poliție din țările participante la acest centru, cât și marilor companii care gestionează infrastructuri de bază.

Programele de training vor include module de eLearning pentru studiu online, sesiuni cu prezență fizică în sălile de curs, workshop-uri și sesiuni de certificări profesionale, bazate pe anumite obiective de studiu.

Colaborarea cu INTERPOL va permite Trend Micro să facă încă un pas către a-și îndeplini viziunea de a contribui la o lume mai sigură pentru schimburile de date.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button