Foto-VideoGadget

Gadget Trends: Sony lansează BRAVIA 4K cu diagonale de 55 și 65 de inci și în România

Sony BRAVIA KD-55X9005AÎn ultimii opt ani, Sony s-a aflat la granița cu tehnologia 4K, creând soluții care să ofere privitorului o experiență cât mai apropiată de ceea ce au vrut să transmită producătorii de film. Tehnologia 4K oferă privitorilor trăiri intense, ce reflectă însuși sufletul companiei Sony.  Televizoarele 4K au o rezoluție de patru ori mai mare față de restul dispozitivelor HDTV. Culorile sunt mai bogate, iar detaliile devin mai clare. Acest fapt schimbă totul pentru cineaști. Va fi nevoie să vezi pentru a crede! 

După lansarea cu succes a primelor televizoare cu tehnologie 4K pe piața locală, în luna martie a acestui an, Sony aduce în România modelul Sony BRAVIA KD-55X9005A, cu diagonale de 55 de inci, respectiv 65 de inci.

Televizoarele cu rezoluție ultra HD (3840 × 2160) echipate cu motorul de procesare a imaginii 4K X-Reality oferă imagini incredibile la rezoluție 4K pentru orice tip de conținut datorită tehnologiilor de up-scaling și super-rezoluție de la Sony. Disponibil exclusiv pe televizoarele Sony BRAVIA, display-ul “TRILUMINOS” îți îmbogățește experiența de vizionare cu o paletă largă de culori reale, inclusiv nuanțe de roșu și verde smarald, greu de reprodus.

Sony este o companie care inspiră și trezește curiozitatea utilizatorilor, de aceea își propune livreze experiențe emoționale de top. Lumea 4K se construiește în acest moment, iar compania Sony se află în centrul acțiunii. Mai mult, Sony este singurul producător capabil să livreze toate elementele necesare unui sistem 4K – de la camere de filmat la dispozitive de proiecție.

După succesul înregistrat de lansarea la nivel internațional a modelelor X9 cu tehnologie 4K și diagonale de 55“,65“ și 84’’Sony prezintă povestea care stă în spatele dezvoltării tehnologiei 4K. Aceasta începe în Studiourile Sony Pictures din Los Angeles, puterea de inovație și expertiza specialiștilor sunt reunite pentru crearea universului Sony 4K. Aici au fost dezvoltate tehnologiile“4K X-Reality PRO”, Trilluminous Display” și ”Magnetic Fluid Speaker”, încorporate în noua gamă SonyBRAVIA 2013. Vei putea admira frumusețea, vei simți emoția și entuziasmul fiecărui moment cu ajutorul celor mai performante televizoare BRAVIA de până în prezent.

De ce să adopți noua tehnologie 4K?

Odată cu stagnarea rezoluției la nivelul Full HD, televizoarele de diagonală mare au au capacitatea de a reda    imagini de calitate superioara. Putem face o comparație la rece între standardul Full HD și cel 4K:

Full HD (1920 x 1080)     4K (3840 x 2160)

Pentru vizionare de la distanțe mici este nevoie de televizoare cu diagonală redusă      Imagine mai detaliată și mai clară, indiferent de distanța față de ecran

Experiența de vizionare nu este îndeajuns de imersivă                Experiență net superioară datorată diagonalei mai mari și unghiului de vizionare mult mai larg

Televizoarele mai mari suferă datorită fenomenului de pixelație – pixelii sunt distribuiți pe o suprafață vastă   Cea mai bună rezoluție pentru televizoarele mari datorită numărului crescut de pixeli

Datorită tehnologiei 4K, telespectatorii se pot relaxa în fața unui televizor cu diagonală mare fără ca imaginile vizionate să fie compromise. Mai mult, furnizorii de televiziune au în vedere redarea de conținut 4K, aceasta reprezentând viitorul. Sony este singurul producător ce livrează întreaga gamă de produse și servicii 4K – de la camere video la conținut, toate fiind disponibile utilizatorilor, în confortul proriei locuințe.

Titlurile filmate în format 4K:

The Amazing Spider-Man

Angels & Demons

Battle: Los Angeles

Ghostbusters

Glory

The Karate Kid (2010)

The Other Guys

Spider-Man (2002)

Taxi Driver

Total Recall (2012)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button