GadgetSmartphone

Top 5 telefoane ideale pentru vacanță: mici și ușoare sau cu autonomie mare

Sony Xperia_Z_Ultra_RangeFie că este utilizat pentru a ține legătura cu familia și prietenii, sau că este folosit pentru jocuri, pentru a naviga pe Internet sau a accesa rețelele de socializare, smartphone-ul nu lipsește din bagajul pentru vacanță. Pentru a profita din plin de avantajele oferite de anumite modele, exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm au realizat un top al celor mai adecvate telefoane pentru concediu, în funcție de cele mai importante criterii de care trebuie să se țină cont în acest caz: dimensiune, greutate, rezistenţă şi durata de viață a bateriei.

„Printre telefoanele care nu ocupă mult loc în geanta de plajă sau în rucsac se numără Nokia Asha 210 dual-SIM, un smartphone perfect pentru cei care preferă tastatura fizică în detrimentul celei on-screen, dar și Acer Liquid Z2, un telefon inteligent, disponibil în rețeaua EuroGsm la un preț atractiv”, a precizat Alexandra Gună – ThePhoneGeeks.

Un alt model de telefon practic din punct de vedere al transportului este Sony Xperia Z, acesta fiind totodată smartphone-ul cu cel mai mare grad de rezistență la apă, alături de  Samsung Galaxy SIII Mini, caracterizat de echipa ThePhoneGeeks ca fiind unul dintre modelele Samsung care îşi păstrează configuraţia de top, într-o carcasă de dimensiuni reduse.

„Şi fanii iOS sunt avantajaţi când vine vorba despre aceste criterii, întrucât design-ul şi greutatea modelului iPhone 5 fac ca acesta să fie ușor de transportat”, a adăugat Adi Coman – The PhoneGeeks.

Telefon

Lungime/Lățime/Grosime (mm)

Greutate (g)

Nokia Asha 210 dual-SIM

111,5/60/11,8

97,3

Acer Liquid Z2

110/62,5/12,3

110

Samsung Galaxy SIII Mini

121,6/63/9,9

111,5

iPhone 5

123,8/58,6/7,6

112

Sony Xperia Z

139/71/7,9

146

Durata de viață a bateriei, importantă atunci când suntem în concediu

Atunci când pleacă în vacanță, utilizatorii mai trebuie să țină cont și de autonomia bateriei telefonului mobil, mai ales dacă decid să meargă în locuri fără acces rapid la o sursă de energie. În acest sens, e bine de știut că dimensiunea ecranului nu este singura caracteristică ce influențează autonomia bateriei, un rol important fiind jucat și de procesor și de compatibilitatea dintre software și hardware.

„Durata de viață a bateriei este influențată în primul rând de aplicațiile instalate pe dispozitiv și de tehnologia de transfer de date utilizată. De exemplu, autonomia bateriei în cazul modelului HTC One poate ajunge la 27 de ore, dacă este utilizată rețeaua 2G, și poate scădea până la 18 ore dacă este utilizat în modul 3G”, a explicat Alexandra Gună.

Cu o capacitate a bateriei de 3200 mAh, HTC Butterfly S le permite utilizatorilor să vizioneze clipuri în format HD, să asculte muzică, să facă fotografii sau să navigheze pe Internet pentru un timp mai îndelungat. Un alt model practic din punct de vedere al performanțelor bateriei este Samsung Galaxy S4 Mini.

Capacități cu adevărat uimitoare ale bateriei are și telefonul Motorola Droid Maxx, care poate avea o autonomie de până la 48 de ore în cazul convorbirilor și chiar de 600 de ore în modul stand-by.

Nu în ultimul rând, celor care au obiceiul de a-și verifica mail-ul de serviciu în timpul vacanței le este recomandat modelul Blackberry Q10, care are o baterie puternică, ce poate rezista până la 13 ore de convorbire, în rețeaua 3G.

Telefon

Capacitate baterie

Durată de convorbire*

Motorola Droid Maxx

3500 mAh

48 ore (2G/3G)

HTC Butterfly S

3200 mAh

29 ore (2G), 25 ore (3G)

HTC One

2300 mAh

27 ore (2G), 18 ore (3G)

Samsung Galaxy S4 Mini

1900 mAh

12 ore (2G/3G)

Blackberry Q10

2100 mAh

10 ore (2G), 13 ore (3G)

*datele sunt furnizate de către producător. Valorile pot varia în funcţie de reţea şi de gradul de utilizare a telefonului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button