AccesoriiBrandFashionTrends

Tehnologia mobila inspira tinerii artisti sa creeze obiecte neconventionale

Ana Morodan si obiectele create10 produse convertibile de stil personal si design interior inspirate de Intel si create de Ana Morodan si Anca Fetcu sunt expuse in cadrul “Design your world now” – expozitie de stil, design si tehnologie.

In perioada 17 -26 mai in cadrul Romanian Design Week, la Palatul Stirbei din Capitala, se desfasoara expozitia de stil, design si tehnologie “Design your world now”, organizata de Intel Romania. Expozitia  prezinta obiecte de stil personal si design interior inspirate de Ultrabook-uri si create la sugestia fanilor tehnologiei si designului de Ana Morodan si Anca Fetcu. Incepand cu luna iunie Intel Romania va oferi produsele realizate ca premii pe Facebook.

In cadrul proiectului, lansat in data de 8 mai 2013, au raspuns “DA!” propunerii de colaborare a companiei Intel Romania: creatorul de stil personal – Ana Morodan si designerul care realizeaza povesti cu obiecte – Anca Fetcu. Timp de zece zile Ana si Anca au fost permanent in contact cu fanii tehnologiei si ai designului pentru realizarea “tailor made” a zece obiecte convertibile Ele au avut ca inspiratie pentru crearea produselor Ultrabook-uri convertibile, echipate cu procesoare Intel, pe care le-au utilizat fie ca laptop clasic, cand au avut nevoie de putere  pentru a fi creative, fie ca tableta, cand au dorit sa navigheze cu usurinta pe Internet si sa interactioneze cu fanii.

Ultrabook-urile convertibile reprezinta cea mai recenta inovatie in domeniul PC-urilor mobile. Sunt dotate cu ecrane tactile si pot fi folosite ca tableta prin rotirea, glisarea sau ridicarea ecranului, care acopera ulterior  tastatura. De asemenea, pot fi utilizate ca laptop si comandate prin tastatura.

5 Ultrabook-uri redefinesc inovatia tehnologica: DELL XPS 12, LENOVO YOGA, ASUS TAICHI, SONY VAYO DUO 11 si TOSHIBA U920t au fost muzele Anei si Ancai pe tot parcursul creativ.

Inspirata de simpaticul Ultrabook Lenovo Ideapad Yoga, care atunci cand nu este folosit ca laptop clasic isi pliaza ecranul complet peste tastatura, devenind o tableta cu ecran generos, usor de utilizat, Ana a realizat o geanta jucausa, din piele de ponei, in forma dreptunghiulara, cu rol dublu. Prin accesorizarea cu magneti si cordon, aceasta poate fi folosita atat ca geanta de zi, cat si ca plic pentru seara.

In cadrul proiectului Ana a mai creat 4 genti transformabile:

– un plic din velur care in timpul zilei este o geanta-plic din piele cu fermoare exterioare din metal, aplicate pe partea din fata. Seara fermoarele se desfac, iar geanta se intoarce cu interiorul spre exterior devenind un plic de seara din catifea;

– o geanta incapatoare de zi, care ascunde un plic de seara sub forma de buzunar. Prin detasare, buzunarul devine un plic de dama elegant.

– o geanta tip postas, cu doua compartimente interioare. Pe spate are atasat un material textil, impermeabil, pliat sub forma de plic care se desface si se transforma intr-o geanta sport.

– geanta “Mister Cool”, adresata barbatilor, care devine fie geanta de umar, fie borseta de mana, prin accesorizarea cu un cordon.

Inspirata  de Ultrabook-ul Toshiba U920t , care redefineste portabilitatea,  Anca a conceput o lampa de masa cu lumina calda, pastelata, din suprapunerea paletelor circulare colorate. Paletele se rotesc in jurul unui ax si se pot suprapune, astfel incat lampa devine suport de birou pentru hartii, plicuri sau post-it-uri.

Acestui obiect de design interior convertibil i se mai alatura inca 4, realizate tot de Anca Fetcu:

– o masa de cafea moderna. Cand este nevoie de scaun in incapere, prin rotirea blatului in interiorul ramei, masuta devine un taburet moale.

– o oglinda de perete ultra minimalista si plata, a carei rama interactioneaza cu suprafata, printr-un gest grafic simplu, geometric. In rama sta ascuns scaunul, care se de-pliaza atunci cand este desprinsa rama de pe perete.

– un panou de darts intr-un design minimalist, a carui rama circulara se pliaza la jumatate si devine inel pentru un mini cos de baschet.

– un suport de laptop cu picioare, gandit pentru lucrul in afara biroului, pe canapea, in pat sau stand pe jos. Suportul functioneaza ca un cadru inaltat care te inconjoara, fara sa-i simti greutatea si fara sa il sprijini de corp. Stratul superior al blatului se roteste si se fixeaza in partea de jos, lasand sa fie descoperita o masuta de machiaj veritabila, cu oglinda si tava pentru cosmetice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button