BusinessInvestitiiUncategorized

Grup MIR lansează brandul by SOL Hotels și investește 3,3 mil euro în turismul balnear

MIR groupPentru a fi în trend cu marketingul turistic, grupul timişorean de companii MIR a dezvoltat un concept propriu, denumit by SOL Hotels, prin care îşi circumscrie activitatea din domeniul turistic. În paralel, Grupul MIR și-a propus să finalizeze în această primăvară investiţii în valoare de 3,3 milioane de euro în portofoliul Sind Tour Trading, au anunţat astăzi oficialii companiei.

Începând din 2011, de când a preluat sub contract managementul activelor Sind Tour Trading (STT), grupul MIR a demarat un program complex de investiţii, extrem de necesare pentru modernizarea hotelurilor din staţiuni balneare cu tradiţie.

Totuși pentru a lupta cu granzii, compania a decis să lanseze conceptul by SOL Hotels care înglobează aplicarea de proceduri şi standarde de lucru ce se concretizează în asigurarea unei experienţe cât mai plăcute tuturor turiştilor din bazele hoteliere şi de tratament operate sub acest brand.

Pentru etapa imediat următoare, tot parte a conceptului by SOL Hotels, Grup MIR îşi propune identificarea şi evaluarea de noi oportunităţi de investiţii, reprezentate de reabilitarea de alte obiective cu potenţial turistic, preluate în administrare şi management pe bază de contract, vizate fiind, în special, staţiunile balneare din România.

Când am preluat managementul activelor turistice STT, acestea erau practic în paragină. Am crezut şi credem în continuare în potenţialul lor şi de aceea am investit masiv în modernizarea lor pentru a aduce un confort sporit turiştilor care vin prin tradiţie în aceste unităţi şi pentru a atrage şi turişti din piaţa liberă, în afara contractelor cu CNPAS”

Florin Dumitrescu, Vice-Preşedinte, Grup MIR

Aceste investiţii s-au concretizat în reabilitarea în întregime a hotelului Domogled din Băile Herculane, finalizată cu reclasificarea hotelului de la 2 la 3 stele. De asemenea, parte a aceluiaşi proces investiţional, au fost reabilitate şi reclasificate 150 de camere din cadrul hotelului Dacia din Băile Herculane şi 90 de camere din cadrul hotelului Montana din Covasna. Pănă la 30 iunie va fi reabilitat ştrandul propriu al hotelului Muncel din Băile Felix.

Investiţia majoră a fost în hotelul Domogled, cu un total de 138 de camere, care a fost refăcut total.

Lucrările au cuprins repararea faţadei, schimbarea instalaţiilor sanitare din fiecare baie, schimbarea mochetelor, perdelelor şi lenjeriei, a uşilor camerelor şi băilor din interiorul acestora, precum şi a întregii zugrăveli la interior. De asemenea, baza de tratament  a fost complet renovată”

Attila Joos, General Manager, Sind Tour Trading

Grupul timişorean reuneşte investiţii în domeniul hotelier şi al restaurantelor, în imobiliare, construcţii civile şi proiecte de energie durabilă. Sub titulatura de Tour MIR Invest se derulează activităţile turistice. Grup MIR, prin intermediul companiei subsidiare Tour MIR Invest, administrează sub brandul by SOL Hotels trei categorii de activităţi: managementul activelor proprii, reprezentate de hotelul şi restaurantul Stejarul din incinta parcului dendrologic Bazoşu Nou, managementul activelor turistice preluate în administrare de la terţi pe bază de contract de management şi dezvoltarea de proiecte turstice noi, reprezentativ fiind Orşova Yachting Club, un proiect care işi propune atragerea în România a turiştilor care parcurg croaziere pe Dunăre.

SIND TOUR TRADING administrează 7 hoteluri şi 11 vile deţinute de Sind Romania – CNSLR Frăţia in 6 locaţii: hotelurile Muncel din Băile Felix, Dacia şi Domogled din Băile Herculane, Montana în Covasna, Someşul în Sangeorz Băi, vile şi apartamente la Vidra şi Voineasa precum şi hotelurile Brădişor şi Vidruţa din Voineasa. Societatea oferă servicii de cazare, masă, tratament, tabere pentru studenţi şi elevi şi programe sociale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button