BusinessStartup

Lisbon Challenge oferă premii de 150.000 EUR celor mai performante start-up-uri

În perioada iunie – octombrie 2013, Beta-I, o organizaţie portugheză non-profit înfiinţată în 2010 cu scopul de a susţine inovaţia şi antreprenoriatul, va tranforma Lisabona într-un centru antreprenorial prin lansarea primei ediţii Lisbon Challenge, program internaţional de accelerare pentru start-up-uri în căutare de finanţare.

Inspirat de programul Mass Challenge din Boston, Lisbon Challenge va debuta pe data de 18 iunie şi include participarea a peste 200 de mentori, 100 de investitori şi sesiuni în Lisabona, Boston, Londra şi Sao Paulo. Start-up-urile care vor să facă parte din program pot aplica până la data de 31 mai completând formularul disponibil online la http://lisbon-challenge.com/. 75 de echipe vor intra în competiţie pentru premiile în valoare de 150.000 de euro.

„La Lisbon Challenge căutăm start-up-uri din toate domeniile de activitate din orice parte a lumii. Este un program intensiv de patru luni cu o importantă conexiune transatlantică, oferind echipelor şansa de a-şi testa produsele şi serviciile pe piaţa europeană, americană şi braziliană. Programul este în acelaşi timp o competiţie care oferă celor mai bune 10 start-up-uri şansa de a-şi prezenta proiectul în faţa investitorilor în Lisabona, Londra şi Sao Paulo”, a declarat Preşedintele Beta-i Pedro Rocha Vieira.

Programul de accelerare Lisbon Challenge este împărţit în 5 perioade distincte. Prima etapă a programului are loc în perioada 18 – 30 iunie şi are drept obiectiv cunoaşterea echipelor concurente. Din program vor face parte activităţi precum surfing, navigaţie sau gătit.

Luna iulie va fi dedicată sesiunilor de mentorat şi workshop-urilor pentru a explora diferite teme legate de dezvoltarea start-up-urilor şi obţinerea de investiţii. Acestea vor fi completate de sesiuni unu-la-unu cu investitori. La finalul acestei etape va avea loc prima evaluare a echipelor, iar câştigătorii vor avea oportunitatea de a participa în programul MassChallenge din Boston.

În luna august echipa de organizare a MassChallenge va veni în Lisabona pentru a participa în program şi a lucra alături de echipele din Lisbon Challenge. Vor avea loc şi primele sesiuni de prezentare deschise publicului. Această lună se încheie cu prezentările finale ale echipelor în faţa unui juriu care va alege 25 de echipe finaliste.

În septembrie echipele vor fi puse în situaţia de a-şi demonstra viabilitatea produselor şi vor trebui să justifice în faţa unui juriu deciziile luate, rezultatele obţinute, şi modul în care au evoluat pe durata competiţiei. La final vor avea şansa de a participa la un eveniment unic, The Explorer’s Festival, conferinţă inspiraţională cu vorbitori internaţionali, şi vor putea concura la SeedCamp Lisabona. Cei 10 câştigători ai Lisbon Challenge şi premiile oferite vor fi anunţate oficial la festivitatea de închidere a Explorer’s Festival.

Întâlnirile cu investitorii vor avea loc la începutul lunii octombrie în Lisabona şi apoi în Londra şi Sao Paulo.

Lisbon Challenge este un proiect Beta-i, organizaţie portugheză non-profit înfiinţată în 2010 cu scopul de a susţine inovaţia şi antreprenoriatul. Lansarea oficială a programului va avea loc pe data de 18 iunie cu o ceremonie oficială la care vor participa antreprenori şi investitori internaţionali care vor veni în Lisabona cu ocazia Portugal Ventures Day.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button