BusinessCompanii

Tech rumors: tranzacția anului în IT – Axxess Capital negociază exitul din afacerea Bitdefender

bitdefenderManagerul de fonduri de investiții Axxess Capital, companie care administrează fondurile Romanian American Investment Foundation, Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund (EEAF), s-ar afla în plin proces de vânzare al pachetului de acțiuni pe care îl deține în cadrul producătorul de soluții antivirus Bitdefender – companie fondată de familia Talpeș -, cotată ca una dintre cele mai cunoscute afaceri românești în acest moment în întreaga lume, scrie jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO.

Tranzacția de exit a investitorului financiar, condus de Horia Manda, ar putea implica și un pachet de acțiuni al familiei Talpeș, însă vânzarea nu vizează cedarea unui pachet majoritar al afacerii IT. Dacă luăm în calcul creșterea taliei companiei din ultimii șapte ani, creșterea notorietății brandului și faptul că vânzarea vizează un pachet de acțiuni sensibil mai mare decât cel cedat în 2007, tranzacția de la Bitdefender pleacă de la ordinul zecilor de milioane de euro, nivel la care ar candida pentru cea mai mare tranzacție de pe piața IT din ultimii ani.

Florin Talpeş: Apple Pay va deveni o facilitate pentru atacatorii cibernetici

Sursele MIRSANU.RO susțin că procesul de vânzare este destul de avansat, fiind deja angajată în acest scop o bancă de investiții și că există deja discuții cu potențiali cumpărători.

Axxess Capital și-a făcut intrarea în business-ul Bitdefender la finalul lui 2007, prin preluarea unui pachet de 7% din companie pentru 7 milioane de dolari, ceea ce evalua la vremea respectivă producătorul de tehnologie antivirus la 100 milioane de dolari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button