BusinessStartup

Studenți români, sunteți așteptați la Young Tax Professional of the Year 2013!

i-Pad_1Organizată pentru cel de-al treilea an consecutiv de Ernst & Young, competiţia Young Tax Professional of the Year le permite studenţilor cu rezultate academice bune, selectaţi din peste 30 de ţări, să concureze şi să se afirme în faţa unui juriu de experţi, demonstrându-şi abilităţile tehnice şi profesionale în domeniul fiscal.

de Marian Crăciun

Participanţii la această competiţie vor avea acces la formare profesională de excepţie în domeniul leadership-ului şi instruire tehnică individuală, beneficiind în acelaşi timp de oportunitatea de a stabili legături cu persoane importante din cadrul organizaţiilor internaţionale.

Acest program le oferă studenţilor posibilitatea de a afla, învăţa şi de a face schimburi de experienţă cu persoane din diferite medii, aflate la început de carieră, asigurându-le totodată numeroase oportunităţi de a acumula cunoştinţe noi”,

Venkatesh Srinivasan, Partener şi Lider al Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică din cadrul Ernst & Young România

Din program fac parte aproximativ 200 de universităţi din peste 30 de ţări. Anul acesta România participă la acest program pentru a doua oară. În 2012, Olga Ţene, finalistă a Romanian Tax Academy, a câştigat premiul al doilea la competiţia internaţională de fiscalitate Young Tax Professional of the Year, care s-a desfăşurat în Boston, SUA. Olga a fost selectată dintr-un număr de 20 de finalişti din diverse ţări care au concurat pe parcursul a 4 zile. În urma acestei realizări remarcabile, Olga a fost premiată cu o vizită de afaceri de 10 zile la centrul regional de asistenţă fiscală al Ernst & Young din Londra.

Am creat programul Young Tax Professional of the Year pentru a reuni viitoare talente din domeniul fiscalităţii. Dorim să le demonstrăm cât de mult s-a schimbat astăzi profesia de specialist în fiscalitate, modul în care este gestionată activitatea în diferite culturi, precum şi să îi familiarizăm cu setul de abilităţi necesare liderilor de mâine”.

Stephan Kuhn, Ernst & Young EMEIA Tax Leader

Competiţia Young Tax Professional of the Year se desfăşoară în două etape – locală şi internaţională. Juriul va evalua atât abilităţile creative şi analitice, cât şi pe cele practice.

Etapa 1 – Competiţia locală:

În cursul competiţiei desfăşurate în ţara de origine, se vor evalua atât abilităţile tehnice ale candidaţilor, cât şi cele comerciale. Selectia locală se face prin intermediul EY Tax Academy, parte a procesului de recrutare a absolvenţilor pentru departamentul de Asistenţă Fiscală, pentru care aplicaţiile se depun online pe http://www.ey.com/RO/en/Careers până la 15 aprilie 2013.

Etapa 2 – Finala internaţională:

Având loc în Copenhaga, Danemarca (pe parcursul celui de-al 67-lea Congres al Asociaţiei Internaţionale de Fiscalitate desfăşurat în luna august 2013), finaliştii vor avea şansa de a lucra îndeaproape cu diverşi specialişti în domeniu. Aceştia vor trebui să rezolve studii de caz şi să participe la interviuri în faţa juriului de experţi pentru a-şi demonstra cunoştinţele acumulate. Juriul îi va confirma ulterior pe cei trei câştigători ai competiţiei Young Tax Professional of the Year.

Ceremonia de decernare a premiilor:

Finaliştii vor fi invitaţi să ia parte la o ceremonie de decernare a premiilor în cadrul căreia – după analiza performanţelor individuale – se vor anunţa câştigătorii.

Ca o recunoaştere a abilităţilor tehnice şi a profesionalismului de care au dat dovadă în faţa juriului, cei trei câştigători vor primi câte un premiu care reprezintă în acelaşi timp o ocazie de a-şi valorifica experienţa personală, precum şi o oportunitate de a fi conectaţi la diferitele pieţe din domeniul fiscalităţii şi de a înţelege efectiv parcursul acestora:

Premiul 1: o călătorie de afaceri de 30 de zile “în jurul lumii” care va presupune vizite de lucru desfăşurate pe parcursul a 10 zile la centre regionale importante de asistenţă fiscală ale Ernst & Young situate în Londra, Washington DC şi Hong Kong.

Premiul 2: o vizită de 10 zile la unul din centrele regionale de asistenţă fiscală ale Ernst & Young.

Premiul 3: o invitaţie de a participa la o conferinţă internaţională Ernst & Young, în cadrul căreia câştigătorul va avea oportunitatea de a se întâlni cu liderii şi clienţii cheie ai Ernst & Young.

Premiul special pentru Leadership „Patrick Dibout”: purtând numele unuia dintre fondatorii competiţiei, acest premiu se acordă candidatului care demonstrează calităţi speciale de leadership, precum şi un interes şi o capacitate sporită de a valorifica diverse perspective şi idei. Câştigătorul este selectat de către colegi în funcţie de disponibilitatea acestuia/acesteia de a-i asculta pe ceilalţi şi de a cunoaşte alte culturi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button