Parenting

Stefan Musca: Noi taxe ar putea duce la un val de scumpiri al jeansilor – exclusiv

jeans“Lucrez de peste 15 ani cu acest tip de material, iar in ultimii ani pretul de achizitie a crescut semnificativ. Noile taxe cu siguranta ar putea aduce un val de majorari. Jeansul este cel mai cumparat si popular articol vestimentar. Pentru aceasta industrie consider ca ar ajuta mai degraba o scadere a taxelor. Sper ca dublarea taxelor sa ramana doar la nivel de propunere“, susșine designerul Stefan Musca.

Autoritatile de la Bruxelles au anuntat ca vor sa mareasca, initial, taxele aplicate producătorilor de blugi din Statele Unite, de la 12% la 38%, lucru ce ar putea duce la prăbuşirea industriei. Lucuruile nu sunt roz nici in Europa, cu toate ca trei sferturi din blugii vanduti în toata lumea sunt produsi în SUA. Din cauza cresterilor de taxe, blugii ar putea sa devină un obiect de lux, disponibil doar celor cu bani.

Jeansii au fost facuti initial din dril, o tesatura deasa si groasa din fire de bumbac, aparuta la Nîmes, in Franta. Ulterior, la mijlocul secolului al XIX-lea, cand americanii au invadat Coasta de Vest in cautare de aur, Levi Strauss a creat jeansii care erau folositi exclusiv ca imbracaminte de munca.

La mijlocul anilor 50 ei au fost popularizati in filme, iar în anii 60 deja era o regula ca toti adolescentii sa-i poarte. Jeansii s-au transformat, treptat, din salopete de munca in articol de imbracaminte de moda.

stefan musca

Stefan Musca s-a consacrat in lumea designului vestimentar prin intermediul unei linii de creatie funky, dominata de fenomenul clubbing-ului (New Funky Fashion), dar si prin linia care ii poarta numele ( Stefan Musca) care de la o colectie la alta castiga o puternica notorietate;

Din dorinta de a se diferentia de ceilalti si prin aspectul vestimentar, Stefan Musca a inceput sa deseneze haine acum 15 ani. Colectiile care-i poarta semnatura au reusit sa-si gaseasca propria lor nisa, oferind un echilibru inteligent intre finisaje neobisnuite si articole de imbracaminte hibrid.

Adora sa isi petreaca timpul in showroom alaturi de clientii lui, ajutandu-i cu sfaturi, consiliere vestimentara, tips & tricks despre imbracaminte si cum trebuie purtata.

Vezi si: Blugii, amenintati cu disparitia?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button