GadgetPC & LaptopUncategorized

Sony aniversează 15 ani de Gran Turismo

15AnideGTSony Computer Entertainment Europe celebrează aniversarea de 15 ani a seriei Gran Turismo pe celebrul circuit din Silverstone (Marea Britanie) pe 15 mai 2013. După o perioadă de dezvoltare de cinci ani, primul Gran Turismo® a debutat în Japonia în luna decembrie al anului 1997 şi în 1998 în celelalte teritorii ale lumii. Franciza creată de legendarul designer Kazunori Yamauchi a devenit cel mai popular şi mai bine vândut titlu PlayStation al tuturor timpurilor.

Kazunori Yamauchi va dezvălui viitorul seriei Gran Turismo în cadrul evenimentului de la Silverstone. Pasiunea lui pentru lucrurile legate de autoturisme se evidenţiază prin nivelul de realism care evoluează cu fiecare episod nou al jocului Gran Turismo® şi prin numărul impresionant de maşini incluse în fiecare joc. Relaţia deosebit de puternică dezvoltată cu marile firme producătoare de automobile au dus la nişte cooperări cu rezultate fascinante precum bolidul Red Bul X2010, conceptul “GT by Citroën” sau inovaţiile tehnologice incluse în Nissan GT-T sau Toyota GT86.

Parteneriatul cu Nissan a dus şi la fuziunea dintre virtual şi realitate sub forma Nissan PlayStation GT Academy. Programul devenit celebru la nivel mondial presupune alegerea celor mai buni jucători de Gran Turismo din lume şi dezvoltarea abilităţilor acestora în condiţii de curse reale. De la startul competiţiei în 2008, s-au înregistrat peste 3 milioane de înscrieri, iar cei care au terminat cu succes programul au obţinut nişte rezultate impresionante, dintre care putem aminti locul II obţinut în cadrul cursei Le Mans 24 Hours din 2011. La evenimentul de la Silverstone vor fi prezenţi cinci jucători de Gran Turismo deveniţi campioni ai GT Academy. “Atleţii Nismo” vor face o demonstraţie a abilităţilor pe celebra pistă de curse, care nu apăruse până acum în jocurile GT.

Respectul reciproc şi graniţele din ce în ce mai şterse dintre virtual şi realitate, au dus la obţinerea suportului unor producători renumiţi precum Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Ford, Honda, Jaguar, KTM, Lamborghini, McLaren Automotive, Mercedes-Benz şi Toyota. În cadrul evenimentului vor fi expuse modele legendare, noi şi vechi deopotrivă, ale acestor producători, câteva putând fi încercate chiar pe pistă.

Franciza Gran Turismo este în continuare deosebit de importantă pentru PlayStation. Considerăm că 15 ani de GT este un eveniment care merită sărbătorit alături de colegii noştri din America, Asia şi Japonia. Suntem foarte recunoscători partenerilor nostril pentru ajutorul acordat în organizarea acestui eveniment. Va fi o experienţă unică să-l auzim pe domnul Yamauchi vorbind despre experienţele sale din timpul dezvoltării seriei şi comparând partea virtuală cu realitatea, dezvăluind şi ce va rezerva viitorul pentru Gran Turismo.”

Jim Ryan, preşedintele Sony Computer Entertainment Europe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button