GadgetTrends

Eaton lansează un UPS cu ecran LCD grafic de ultimă generație

Eaton 5P (4)Eaton, companie specializată în managementul energiei, anunţă lansarea pe piaţa locală a noii surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) Eaton 5P. Sursă neînreruptibilă de tensiune, Eaton 5P reprezintă o combinație reușită între un UPS de mici dimensiuni cu protecție de calitate pentru alimentarea serverelor rack sau tower.

Noul  Eaton 5P este un UPS line-interactive de ultimă generație cu putere cuprinsă între 650VA-1550VA ce dispune de un ecran LCD grafic și capabilităț i de măsură a energiei. 5P este considerat UPS-ul perfect pentru protecția echipamentelor IT și de rețea precum servere, switchuri, routere și dispozitive de stocare în format tower sau rack.

Prin ce se diferențiază?

eaton

UPS-ul 5P suportă strategii de virtualizare entry-level prin integrare uşoară cu software-ul Eaton Intelligent Power® şi oferă un management simplificat al energiei printr-un ecran grafic LCD intuitiv, cu capabilitate de contorizare încorporată a energiei şi ieşire pur-sinusoidală.

Noul UPS 5P complementează seria nou introdusă şi deja populară 5PX, oferind clienţilor o gamă completă de UPS-uri performante cu valori nominale de până la 3 kVA.

Gabriel TacheVirtualizarea devine tot mai importantă chiar şi în micile instalaţii IT. “Până acum era dificil să găsim echipamente UPS mici care să fie optimizate pentru utilizarea în medii virtualizate. Noile noastre game 5P şi 5PX rezolvă în întregime această problemă prin integrarea directă în cele mai importante platforme de virtualizare. Echipamentele oferă utilizatorilor avantajul suplimentar al eficienţei de operare mare. Aceste noi produse reprezintă un pas important în tehnologia UPS”

Gabriel Tache, Country Sales Manager, Eaton România.

Ecranul grafic LCD din partea frontală a UPS-ului afişează informaţii detaliate privind starea sistemului energetic, împreună cu date în timp real despre parametrii importanţi de funcţionare. Afişajul poate fi setat să funcţioneze în mai multe limbi şi este însoţit de tastele de navigare uşor de folosit, care fac configurarea UPS-urilor mai rapidă şi uşoară.

Randamentul de funcţionare de până la 98% minimizează atât costurile energetice, cât şi necesarul de răcire, în timp ce funcţia integrată de măsură a energiei (kWh) permite măsurarea cu precizie a energiei livrate sarcinii. Infrastructura IT beneficiază de ieşirile controlabile ale 5P (load segment), care permit deconectarea sarcinilor non-esenţiale în timpul căderilor de tensiune, pentru a creşte autonomia aplicaţiilor critice.

Software-ul Eaton Intelligent Power, care imbina managementul si protectia echipamentelor, este inclus in 5P. Cu ajutorul acestui software, utilizatorii pot integra usor cu VMware vCenter Server™ si cu platforme de virtualizare precum Citrix® XenServer, Microsoft SCVMM™, Red Hat® si alte platforme open source Xen®. Integrarea permite migrarea automata si transparenta a echipamentelor virtuale in timpul intreruperilor de tensiune catre dispozitivele neafectate si asigura oprirea controlata a computerelor, a echipamentelor virtuale si a serverelor in cazul unei intreruperi prelungite in alimentarea cu energie electrica. In plus, 5P ofera conectivitate prin port USB sau serial si optional printr-un card de comunicatie ce ajuta la imbunatatirea sistemul de management, de exemplu cu functia SNMP/Web sau o iesire pe releu.

Andrei BaceanuUnitatile 5P sunt disponibile in variante de la 650 VA si pana la 1.550 VA si ofera o iesire pur sinusoidala, capabila sa alimenteze chiar si cele mai sensibile sarcini, inclusiv servere cu corectie activa a factorului de putere (A-PFC). Cu ajutorul tehnologiei Eaton ABM® inglobate, bateriile UPS-ului 5P au o durata de viata marita si o fiabilitate crescuta. Tehnologia asigura incarcarea bateriilor numai atunci cand este necesar, ceea ce extinde durata de viata a bateriei cu pana la 50%. Mai mult decat atat, daca bateriile au nevoie de intretinere sau inlocuire, aceste operatii pot fi efectuate fara a intrerupe alimentarea echipamentelor suportate de UPS (hot-swap).

Andrei Baceanu, IT Channel Manager – Power Quality Department, Eaton

UPS-urile de inalta eficienta din seria Eaton 5P sunt disponibile in versiuni compacte tower sau pentru montaj in rack 1U, asigurand o densitate inegalabila a energiei de pana la 1.1 kW intr-o singura unitate de 1U. Toate modelele sunt oferite in varianta standard cu o garantie de trei ani pentru electronica si de doi ani pentru baterii.

UPS Eaton 5P – Caracteristici

–  Ecran – CD grafic de ultimă generaț ie (7 limbi: EN, FR, ES, DE, RU, IT, PT)

–  Eficient energetic (eficienţă de până la 98%)

–  Măsurare energie

–  Advance Battery Management (ABM)

–  Grupuri de prize controlabile

–  Ieşire sinusoidală

–  Oferta variată de comunicaţie (compatibil cu mediile virtualizate)

–  3 ani electronică (2 ani baterii)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button