Gadget

Seria 9 de plăci de bază ASUS, pentru gamerii înrăiţi şi cei care vor un PC performant

asusTaiwanezii de la ASUS, una dintre cele mai importante companii din zona producţiei PC, au lansat o linie completă de plăci de bază construite în jurul chipsetului Intel seria 9, cu socket LGA 1150 și suport pentru procesoarele Intel din seria a patra și a cincea (cu nume de cod: Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series / Devil’s Canyon).

Noile plăci de bază oferă caracteristicile de marcă specifice seriilor Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) și Workstation (WS), beneficiind de tehnologii exclusive ce maximizează potențialul chipseturilor Z97 și H97 pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună, performanțe de top, stabilitate și opțiuni de upgrade.

“Luând în considerare opiniile și nevoile publicului de astăzi, suntem mândri să introducem o linie cuprinzătoare de plăci de bază sub mărcile ROG, TUF și Seria WS. Fie că e vorba de uz profesional, jocuri, creare de conținut, servere sau lucru de zi cu zi, plăcile noastre rezolvă orice sarcină”, a declarat Jackie Hsu, Vicepreședinte și Manager General de Vânzări al ASUS Open Platform Business Group.

Plăcile de bază ASUS – performanță optimizată pentru scenarii multiple

Plăcile de bază Z97 și H97 sub marca ASUS dispun de un design deosebit cu un heat-sink circular, distinctiv pe cipul Platform Controller Hub (PCH) din noua generație, oferind caracteristici complete pentru utilizatorii care doresc să-și configureze un PC de înaltă performanță, o platformă puternică de gaming sau un centru multimedia.

Funcția 5-Way Optimization din Dual Intelligent Processors 5 optimizează performanța PC-ului printr-un singur click. Aceasta îmbunătățește varianta precedentă 4-Way Optimization prin Turbo App, ce ajustează setările pentru rețea și placa de sunet, împreună cu un control actualizat pentru ventilator, overclocking solid, economisirea energiei și alimentarea digitală. Plăcile de bază ASUS beneficiază, de asemenea, de Crystal Sound 2 pentru un sunet impecabil și de facilitatea Turbo LAN ce reduce latențele conexiunii îmbunătățind experiența de joc.

În PC-urile multimedia de acasă, ASUS HomeCloud transformă hard disk-ul într-un mediu cloud privat. Funcția Wake-on-WAN integrată permite utilizatorilor să controleze PC-ul de la distanță cu ajutorul dispozitivelor inteligente. Utilizatorii pot transmite live conținut multimedia de la PC către orice dispozitiv. Capacitatea de a interacționa wireless cu dispozitivele inteligente este îmbunătățită prin includerea dispozitivelor NFC Express 2 și a încărcătorului wireless pentru telefoane și tablete.

Performanță de joc supremă de la ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat plăcile de bază Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX și noua Maximus VII Ranger ATX. Toate cele trei plăci de bază afișează schema de culori ROG în negru și roșu, dispunând de componente premium, prindere pentru socket din nichel negru și o schemă îmbunătățită a circuitelor.

ROG a adăugat portului LAN RJ45 facilitatea LANGuard. Acesta utilizează o tehnologie avansată de cuplare a semnalului și condensatori premium montați la suprafață pentru a îmbunătăți transferul. LANGuard dispune și de protecție la supratensiune și protejează componentele împotriva descărcărilor electrostatice (ESD Guards). Astfel, plăcile de bază ROG Maximus VII au indicatori de top în industrie: toleranțe de până la 1.3 ori mai mari la supratensiune și de până la 1.9 ori mai mari pentru descărcările electrostatice, comparativ cu plăcile obișnuite.

Cea mai recentă optimizare pentru rețea, GameFirst III, facilitate exclusivă ROG, prioritizează pachetele pentru gaming, alocând mai multă lățime de bandă jocurilor, asigurând experiența fluidă.

ROG Maximus VII Hero și Ranger vin cu SupremeFX 2014, în timp ce Maximus VII Gene dispune de placa de sunet SupremeFX Impact II. Aceste soluții utilizează tehnologii de ecranare de ultimă oră pentru a minimiza interferențele electromagnetice (EMI), condensatori audio premium ELNA și porturi audio pe 8 canale placate cu aur pentru a asigura precizia sunetului atunci când sunt cuplate cu plăci de sunet dedicate.

Fiabilitate TUF la nivel server

Disponibile atât în format ATX cât și mATX, plăcile de bază TUF Sabertooth Z97 Mark 1 și Gryphon Z97 Armor Edition beneficiază de TUF Fortifier, Thermal Armor și Dust Defenders pentru a asigura protecția, durabilitatea și stabilitatea supremă. Noul cip TUF ICe de pe placă monitorizează cu precizie temperatura și ventilatoarele, indiferent dacă parametrii sunt ajustați manual sau în mod automat (prin optimizarea printr-un singur click din Thermal Radar 2). TUF Fortifier utilizează un pad termic atașat plăcii de bază, transformând întreaga placă metalică de pe spate într-un uriaș radiator care direcționează căldura departe de componentele cheie cum ar fi VRM-urile sau tranzistorii MOSFET. Managementul termic este ajutat de Thermal Armor, ce optimizează fluxul de aer facilitând eliminarea căldurii, în timp ce tehnologia Dust Diverter suflă praful departe de componentele vitale. Toate plăcile de bază TUF Z97, incluzând modelele Sabertooth Z97 Mark 2 și Gryphon Z97 dispun de componente fiabile TUF la standarde militare.

Soluție SATA Express, plus suport pentru interfața de mare viteză M.2

ASUS este singurul brand ce furnizează o soluție completă SATA Express, de la plăcile de bază la Hyper Express. Hyper Express este o unitate externă SATA Express compatibilă cu toate carcasele dotate cu bay-uri de 3.5 inci. Aceasta poate accepta două module M.2 de mare viteză, două module mSATA sau două hard disk-uri SATA de 2.5 inci și permite operarea acestora la viteza maximă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button