BusinessInvestitii

SAP urmează să tripleze numărul angajaților din Cluj-Napoca

conferinta SAP, Cluj Napoca, Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center RomaniaSAP România a inaugurat oficial cel de-al treilea centru (Nearshore Delivery Unit) de pe piața locală, aflat în Cluj-Napoca, ce oferă servicii de consultanță IT de talie mondială pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Până la finalul acestui an, compania urmează să tripleze numărul angajaților din Cluj-Napoca, unde în prezent lucrează 30 de consultanți.

Peste 75% dintre locurile de muncă se adresează profesioniștilor cu experiență, buni cunoscători ai principalelor procese de afaceri, restul adresându-se studenților și absolvenților  care doresc să își înceapă cariera într-o companie dinamică, ce oferă numeroase perspective de dezvoltare profesională.

În prezent, un sfert dintre angajații din Cluj-Napoca au fost recrutați din rândul studenților, 60% aveau experiență anterioară ca utilizatori, analiști sau manageri de procese în industria logistică, de producție sau de transport, iar 15% dintre ei sunt seniori cu o experiență de mai mulți ani în acest domeniu.

„Pentru centrul din Cluj-Napoca, în momentul de față, căutăm candidați care au o experiență de 3-5 ani în domeniul logistic, al producției sau transportului, și care cunosc foarte bine procesele de business din aceste industrii. Recrutăm, de asemenea, și proaspeți absolvenți din domeniul economic sau tehnic, care au cunoștințe solide de engleză și germană”, a declarat Gheorghe Olteanu, Directorul SAP Nearshore Center România.

Atât pentru profesioniștii cu experiență, cât și pentru tinerii absolvenți, SAP derulează periodic programe de traning și cursuri intensive în urma cărora candidații obțin certificări SAP.

Principalele avantaje care conving tinerii absolvenți și profesioniștii cu experiență să se alăture SAP sunt stabilitatea locului de muncă și oportunitățile de dezvoltare a carierei în cadrul companiei, atât în România, cât și în străinătate.

“Prin deschiderea unui centru de consultanță în Cluj-Napoca, SAP va contribui la dezvoltarea economică a acestei regiuni. Vom continua să ne implicăm activ în recrutarea celor mai buni oameni și în livrarea de proiecte de calitate, pentru a plasa Clujul pe harta globală a celor mai bune servicii IT”, a spus Gheorghe Olteanu.

SAP își consolidează centrul din Cluj-Napoca pentru a livra servicii de calitate la nivel global

SAP NSC Cluj-Napoca oferă servicii de consultanță premium și de implementare a proiectelor IT pentru companii din Europa Centrală și de Vest, în țări precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg și Olanda. SAP are, în prezent, peste 380 de angajați în cele trei centre din București, Timișoara și Cluj-Napoca și va continua angajările până la finalul anului 2016.

„Clujul a devenit un hub IT regional în România. Specialiștii de aici sunt foarte bine pregătiți în acest domeniu și sunt buni cunoscători ai diferitelor industrii și procese de business, ceea ce îi transformă în consultanți de excepție. În plus, sunt buni cunoscători ai limbilor străine și există o aliniere culturală între această regiune și țările din care provin clienții”, a adăugat Gheorghe Olteanu.

„Consultanții care lucrează în cele trei centre din România și-au demonstrat rapid capabilitățile, livrând servicii premium clienților din alte țări europene. Unul dintre motivele pentru care am decis să extindem centrul de consultanță în Cluj este faptul că această regiune are un potențial de creștere mare și devine rapid una dintre principalele piețe de specialiști IT din țară”, a declarat Dr. Stefan Breulmann, Director EMEA Solution Center și Vicepreședinte SAP.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button