BusinessHealthInvestitiiLife&Style

Sanofi investeşte 170 de milioane de euro într-o nouă unitate de producţie de vaccinuri

Sanofi investeşte 170 de milioane de euro în extinderea centrului de producţie a vaccinurilor din Val de Reuil, Franţa. Pentru Sanofi, această investiție contribuie la consolidarea poziţiei sale de lider în producția de vaccinuri împotriva gripei sezoniere.

Datorită acestei unități noi de producție, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi, va reuși să extindă distribuția VaxigripTetra® până la 70 de ţări, de pe şase continente. Noul vaccin gripal tetravalent, disponibil și în România, conţine două tulpini A şi două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

“Gripa continuă să fie o problemă majoră pentru sănătatea publică în întreaga lume, cauzând complicaţii grave, spitalizări şi decese, în special în rândul anumitor categorii de persoane cu risc crescut”, a declarat David Loew, Executive Vice President, Sanofi, şi Head of Sanofi Pasteur. “În calitate de lider mondial în protecția împotriva gripei, această extindere de unităţi industriale ne ajută să răspundem mai bine acestei provocări subestimate de sănătate publică.”

Acest proiect reuneşte profesionalismul echipei și expertiza noastră industrială de top, ilustrând angajamentul asumat în a oferi soluţii bazate pe excelenţă“, a declarat Philippe Luscan, Executive Vice President, Global Industrial Affairs, Sanofi. “Această investiţie este o dovadă a intenţiei Sanofi de a-și îmbunătăţi capacităţile industriale în Franţa, ca important centru de producţie a vaccinurilor gripale pentru pieţele din întreaga lume.”

Noua unitate de producţie de la Val de Reuil este unică în Franţa, iar Sanofi Pasteur rămâne singurul producător de vaccinuri gripale din ţară. Investiția este una dintre cheltuielile majore de capital pe care Sanofi le-a efectuat în ultimii ani cu scopul de a-şi îmbunătăţi şi extinde capacităţile de producţie a vaccinurilor din Franţa, Statele Unite şi Mexic.

Sanofi intenţionează să finalizeze până în 2021 procesul de extindere al unităţii de producţie, fiind sub rezerva obţinerii aprobărilor relevante din partea autorităţilor de sănătate. Producţia de vaccinuri în acest nou centru va începe în 2022.

Centrul de producţie din Val de Reuil este unul dintre liderii mondiali în producţia de vaccinuri gripale. A fost înfiinţat în 1973 în Regiunea Normandia din Franţa, la 100 km nord-vest de Paris. Acoperă toate etapele implicate în producţia unui vaccin: producţia de antigene, elaborarea formulei farmaceutice, etapele de preparare farmaceutică (umplere, verificare şi ambalare) şi controlul calităţii.

Unitatea include şi centrul Sanofi Pasteur de distribuţie a vaccinurilor la nivel global, de unde în jur de 900 de milioane de doze de vaccin sunt distribuite în întreaga lume în fiecare an.

VaxigripTetra® este un vaccin gripal cu patru tulpini, care conţine două tulpini A (A/H1N1 şi A/H3N2) şi două tulpini B (B/Victoria şi B/Yamagata) ale virusului gripal, conform recomandărilor OMS. VaxigripTetra® este recomandat pentru imunizarea adulţilor, adolescenților şi copiilor cu vârsta de minim 3 ani. A fost recent adăugat în portofoliul Sanofi Pasteur de vaccinuri gripale. Vaxigrip Tetra® este deja disponibil pe 20 de pieţe din Europa, inclusiv în România, şi au fost planificate alte lansări în întreaga lume în următorii ani.

Gripa sezonieră este o infecție virală acută cauzată de virusurile gripale, care se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta și care circulă pe tot parcursul anului în întreaga lume, diferit din punct de vedere al lunilor anului între emisfera nordică, cea sudică şi zona tropicală. Gripa sezonieră este caracterizată prin declanșarea bruscă a febrei, tuse (de obicei seacă), dureri de cap, dureri musculare și articulare, indispoziție severă (senzația de disconfort), durere în gât și nas cu secreții.

Tusea poate fi severă și poate dura 2 sau mai multe săptămâni. În cazul majorității persoanelor, febra și alte simptome sunt vindecate în termen de o săptămână, fără a fi nevoie de îngrijire medicală. Însă gripa poate cauza boli grave sau deces în special la persoanele cu risc crescut. Cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide, copiilor cu vârsta mai mică de 59 de luni (recomandarea OMS este de a vaccina copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 59 de luni), vârstnicilor, persoanelor care suferă de afecțiuni medicale cronice precum HIV/SIDA, astm și afecțiuni cardiace sau pulmonare cronice.[1]

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), gripa atacă anual la nivel global aproximativ 5-10% dintre adulţi şi 20-30% dintre copii[2]. La nivel mondial, epidemiile anuale de gripă generează între trei până la cinci milioane de cazuri de boli grave şi între 250.000 până la 500.000 de decese[3].

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button