BusinessStartup

S-a lansat We Are Here, o platformă de crowdfunding pentru proiecte creative

we are hereWe Are Here este un instrument online extrem de prietenos cu utilizatorul si complex pentru finantarea proiectelor creative independente. Platforma le ofera artistilor, inovatorilor, educatorilor si inventatorilor sansa sa-si dezvolte proiectele cu ajutorul direct al comunitatilor lor.

Crowdfundingul este actiunea prin care publicul poate sa finanteze proiectele unor persoane sau organizatii, primind in schimb recompense din partea initiatorilor. Mii de proiecte creative sunt finantate zilnic la nivel mondial prin crowdfunding.

We Are Here primeste proiecte din muzica, film, teatru, arta urbana, design si expozitie, publishing, tehnologie, stiinta si educatie, mici sau mari, cu traditie sau in stadiul de concept, care au nevoie de sustinere financiara. In cazul in care nu va este foarte clar in ce categoria s-ar incadra, nu e nicio problema, gasim noi o solutie.

We Are Here, platforma de crowdfunding pentru proiecte creative, se lanseaza astazi intr-o formula permanenta. Asta inseamna ca initiatorii isi pot inscrie singuri proiectele oricand, chiar si la 3 noaptea.  Pe noua platforma, proiectele independente – fie ele artistice, culturale, educative sau tehnice – gasesc un spatiu unde sa interactioneze cu publicul lor, atat pentru sustinere financiara, cat si pentru propagarea ideilor. Desi fondurile sunt importante, ei pot obtine ceva mult mai pretios, adica promotori, prin word-of-mouth, cum am spune daca am fi o corporatie.

Artisti, organizatii de promovare a stiintei, dezvoltatori de solutii tehnice inovatoare, designeri, muzicieni, cineasti si organizatori de evenimente culturale au imbratisat idea si sunt pregatiti sa adopte aceasta noua forma de finantare pentru proiectele lor. Iata cu cine va veti intalni în primă fază pe We Are Here:

Innersound – International New Arts Festival

Garden Beast – Cel mai recent album al saxofonistului Mihai Iordache

ARTHUB – Spatiu de lucru, debut, experiment, schimb cultural

Ebienale – Bienala Internatională de Arta Contemporana a Festivalului International George Enescu

Jeunesses Musicales – Concursul International de Dirijat

PIFF – Festivalul International de Film Ploiesti

Bucharest Underground – Film documentar despre artistii underground din Bucuresti

Viajoa – Vanatoarea de comori arhitecturale și urbane

In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania – Film documentar.

Numai obisnuinta lor de a gandi noile idei in contextul crowdfundingului poate schimba regulile jocului in finantarea proiectelor independente, facandu-l o alternativa reala la finantarile traditionale. Fiecare creator poate propune acum ideea lui direct publicului-tinta, comunitatii in prima faza, testandu-i fezabilitatea, dar obtinand si vizibilitatea pe care proiectele independente nu au cum s-a obtina altfel, inca din stadiul de concept.

Ce le ofera We Are Here initiatorilor de proiecte?

O platforma web cu multiple canale de prezentare a ideilor lor, pregatita pentru pitch-uri complexe vizual si la nivel de continut – prezentari video, galerii foto, spatii de dialog cu sustinatorii si posibilitatea de a rasplati fiecare contributie cu o recompensa unica. Pe www.we-are-here.ro, atat initiatorii cat si sustinatorii vor avea la dispozitie cate un ghid dedicat, un fel de manual de utilizare. Platforma va gestiona in intregime sistemul de management online al proiectelor si al platilor, creatorii fiind responsabili de comunicarea proiectelor lor inscrise cat mai activ (si mai atractiv) pe toata durata campaniei.

Oricine poate inscrie un proiect pe platforma. Proiectele sunt concepute si implementate de initiatori, fara implicarea We Are Here. Ei isi pot inscrie proiectul, dupa ce au lucrat probabil saptamani intregi la planificarea si prezentarea lui, la realizarea filmului de prezentare si au hotarat ce recompense vor oferi sustinatorilor lor. Creatorii isi pastreaza in totalitate proprietatea ideilor pe care le prezinta, si nici We Are Here nici sustinatorii lor nu vor avea vreun drept intelectual asupra lor. Pentru postarea pe site, creatorii specifica suma de care au nevoie, destinatia banilor si momentul livrarii recompenselor. Procesul este transparent, iar sustinatorii vor putea sa comunice atat public cat si in privat cu initiatorii proiectului.

Vreau sa fac parte dintr-o generatie care iubeste ideile noi, conceptele care ies din tipare, si dornica sa participe la succesul lor. In intalnirile noastre, am descoperit zeci de artisti care vor același lucru. Cred că e nevoie sa gasim curajul sa educam aceasta generatie in sensul implicarii si al colaborarii cu artistii. Ma bucur sa vad ca exista foarte multi oameni care inteleg ca trebuie sa dea ceva in schimbul creativitatii, de aceea am facut tot posibilul ca platforma We Are Here sa se ridice la nivelul de calitate pe care proiectele il merita.”

Irina Caraivan, initiatoarea proiectului

Proiectul We Are Here s-a nascut in luna aprilie 2013, sub forma unei campanii punctuale de crowdfunding pentru 8 festivaluri culturale-reper: Anim’est, NexT, Ideo Ideis, SoNoRo, KINOdiseea, Green Hours INTERNATIONAL JAZZ Fest, Street Delivery si Temps D’images. In numai 3 saptamani de campanie, peste 15.000 de vizitatori din 61 de tari au accesat paginile proiectelor propuse si au ajutat cu 6.700 de euro la finantarea editiilor din 2013 ale acestor festivaluri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button