Parenting

Piața de sloturi din România nu păstrează trendul european

slot-machines-gadgetConform Asociației Organizatorilor de Sloturi – pe baza datelor furnizate de către Ministerul Finanțelor, numărul de sloturi din România în iulie 2013 (54.548 aparate) se situează la un nivel asemănător cu cel din iulie 2012 (54.511 aparate). 

Aparatele de tip slot-machine sunt operate de 414 companii, lanțuri internaționale sau firme autohtone, și sunt amplasate în săli de joc dedicate (cu minim 15 aparate pe sală) sau în locații mici (cu 2-5 aparate pe locație). La nivelul întregii țări sunt autorizate un număr de 1.432 de locații mari – săli de joc dedicate, și 10.142 de locații mici.

Ne-am dorit o radiografie transparentă și relevantă a pieței aparatelor de tip slot – machine din România, ce oferă o imagine clară și obiectivă a industriei pe care o reprezentăm. Se poate observa că piața a rămas constantă față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru credem că se datorează unei anumite stabilizări a cererii și ofertei, piața aflându-se în acest moment în echilibru”

Dan Iliovici, Director Executiv Romslot

Conform statisticilor internaționale, alte țări europene înregistrează un număr de aparate mai mare decât cel din România, raportat la populația țării. De exemplu, în Italia numărul acestora se ridică la peste 350.000, la o populație a țării de 3 ori mai mare, iar în Spania sunt înregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populație a țării de aproximativ 2,3 ori mai mare. În Cehia, țară a cărei populație este puțin peste jumătate din cea a României, sunt înregistrate peste 63.000 de aparate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button