Life&StyleLuxury

Un român a câștigat unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est

Bruno NegoitaGolful a început să prindă rădăcini și în România, iar nivelul jucătorilor a crescut odată cu numărul turneelor organizate la nivel regional. Altfel spus, Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est, a fost câştigată de românul Bruno Negoiță după un traseu spectaculos de 6 cupe playoff cu Yang Seung Gwan. Turneul de anul acesta, aflat la a cincea ediție, a atras jucători renumiți din întreaga lume, printre care Krasimir Balakov și Dinu Pescariu.

După ce, în anii trecuți, cupa a fost revendicată și de jucători din străinătate, anul acesta a revenit României în urma celei mai spectaculoase întreceri pentru stabilirea câștigătorului: Bruno Negoiță l-a învins pe coreanul Yang Seung Gwan după un parcus dramatic de 6 cupe playoff, în care românul și-a rupt crosa driver.

Turneul de anul acesta a fost impresionant nu doar prin spectacolul oferit de cei doi jucători în finală, ci mai ales prin prezența a peste 100 de jucători foarte buni din întreaga regiune și din țări ca Mexic sau Coreea de Sud. Sunt mândru că turneul Academiei a ajuns la un nivel comparabil cu cele mai mari turnee din Europa de Est și ce s-a întâmplat anul acesta mă face încrezător în dezvoltarea și profesionalizarea golfului românesc”

Demis Papillon, fondatorul academiei

Ediția de anul acesta a fost  împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori şi a inclus și o divizie pentru începători şi una pentru juniori. Divizia de juniori a strâns 11 jucători cu vârste până în 12 ani și a fost câștigată de Nicolas Papillon (8 ani), fiul fondatorului academiei.

Numărul participanţilor la competiţie a crescut de la 30, în 2009, până la 100 la în acest an, reprezentând 12 ţări, precum: România, Anglia, Rusia, Bulgaria, Mexic, Corea, Spania, Franța, Polonia, Italia, Lituania, Norvegia. Dintre aceștia, peste 40 de jucători au venit din România.

Ediţia de anul acesta a fost sponsorizată de Ad Line Solutions și Best Business Travel, iar premiile s-au ridicat la valoarea de 3000 de euro. “Încă de la edițiile din anii trecuți, Cupa Academiei de Golf Demis Papillon s-a remarcat prin anvergura internațională, fiind un turneu care a atras de la început mulți jucători din Europa, Asia sau America. Pe lângă acest fapt, afinitatea cu misiunea Academiei, aceea de a promova golful în România și de a dezvolta o nouă generație de jucători, a fost principalul argument pentru susținerea ediției din acest an,” a declarat Ionuț Șișu, director Ad Line Solutions, partener al Cupei Academiei Demis Papillon 2013.

Academia de Golf Demis Papillon a ajutat, în cei 5 ani de existenţă, la formarea a peste 600 de jucători de golf, dintre care mai bine de jumătate sunt din România. O categorie specială sunt juniorii, ale căror performanţe sunt deja vizibile prin rezultatele obţinute: campionul României la golf pentru grupa de juniori între 12 – 14 ani, Dorin Muşat, este un jucător format în cadrul Academiei Demis Papillon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button