BusinessCompanii

Peste 800.000 de tranzacţii procesate de NETOPIA mobilPay în primul trimestru din 2014

mobile-bankingNETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa plăților mobile şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu cardul din România, a procesat în primul trimestru al anului  810.000 tranzacții, cu circa 40% mai multe decât în primul trimestru al lui 2013.

Creșterea raportată de compania fondată de Antonio Eram se datorează atât apetitului evident al românilor pentru plățile online și mobile, dar și atragerii a peste 200 de noi comercianţi în platforma de plăţi în primele trei luni ale anului în curs.

Tot un motor de creștere important a fost și campania derulată de NETOPIA mobilPay în colaborare cu GarantiBank, în urma căreia orice comerciant client mobilPay care își deschide un cont la GarantiBank, primește automat comison 0 la procesare, timp de două luni.

Din totalul volumului de plăți procesate de NETOPIA mobilPay în primul trimestru al lui 2014, circa 700.000 au fost tranzactii online cu cardul,  iar restul de peste 110.000 au fost plăți mobile, prin SMS și mobile wallet-ul mobilPay.

„Începutul anului arată bine pentru piața de plăți online si mobile, am raportat creșteri la nivelul tuturor segmentelor pe care le operăm, dar ce ne bucură cel mai tare este că tot mai mulți români plătesc de pe telefoane, prin aplicația mobilPay MasterCard mobile. Rata de utilizare a aplicației crește constant, cu un avans de două cifre în primul trimestru al acestui an, față de primele luni de la lansare”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay.

În ceea ce privește tranzacțiile medii procesate în primul trimestru al anului, acestea sunt similare cu cele din 2013, respectiv 37 euro pentru plățile cu cardul, 7 euro pentru microplățile prin SMS și circa 40 de euro pentru plățile prin aplicația mobilPay MasterCard mobile.

Cea mai mare plată online cu cardul procesată de NETOPIA mobilPay în parteneriat cu GarantiBank în T1 s-a ridicat la peste 9000 de euro, pentru un zbor cu destinația Miami, achiziționat de o familie.

Conform estimărilor companiei, în 2014 piața de plăți online cu cardul va continua să crească, raportând creșteri de peste 20% față de 2013, și ajungând la aproximativ 8,5 milioane de tranzacții, cu o valoare de 350-370 de milioane de euro.

NETOPIA mobilPay este una dintre cele mai importante companii din România în ceea ce priveşte plățile mobile şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. Compania are o experiență de 10 ani în domeniul plăților mobile, fiind campionul inovației în această zonă, pe piața românească. Cu birouri în București și Sunnyvale (SUA), NETOPIA este prima companie românească premiată într-o competiție din Silicon Valley, pentru aplicația de plăți de pe telefonul mobil.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button