Parenting

PayPal se pregătește pentru era plăților în spațiu și lansează PayPal Galactic

pay pal 1PayPal a lansat PayPal Galactic, o inițiativă menită să transforme plățile spațiale în realitate. PayPal Galactic reunește liderii comunității știintifice, cum ar fi  SETI Institute și Space Tourism Society, în vederea pregătirii și sprijinirii viitorului comerț spațial. Anunțul privind lansarea PayPal Galactic a fost făcut la finalul săptămânii trecute.

Într-un moment în care programele de turism spațial încep să fie disponibile „și pentru noi restul”, apar o serie de întrebări legate de modul în care se va desfășura comerțul în spațiu. Lansăm PayPal Galactic în colaborare cu liderii comunității științifice (…) S-ar putea să nu găsim soluții astăzi sau anul acesta, însă un lucru este clar: nu vom folosi bani cash în spațiu. PayPal a dus deja plățile online, pe telefoane și dincolo de granițele terestre. Suntem nerăbdători să facem acest lucru și mai departe.

David Marcus, Președinte PayPal

pay pal 2Programul coordonat de PayPal și care beneficiază de suport din partea SETI Institute urmarește să reunească lideri ai industriei spațiale pentru a genera soluții și răspunsuri la întrebări legate de comerțul în spațiu: cum va arăta moneda standard într-o societate interplanetară fără cash, cum se vor adapta sistemele bancare, cum vor evolua sistemele de management a fraudelor și riscurilor, care vor fi regulile de urmat, cum se vor dezvolta sistemele de customer suport.

PayPal și SETI Institute sunt extrem de potrivite pentru a lucra la PayPal Galactic deoarece, împreună, putem crea o rețetă pentru inovație. Viziunea PayPal privind explorarea de noi posibilități în spațiu se potrivește cu a noastră și vizează realizarea de progrese reale prin depășirea limitelor. În momentul în care SETI va reuși în eforturile sale de explorare a universului și pe măsură ce ne vom găsi locul printre stele, PayPal va fi acolo pentru a face comerțul posibil, astfel încât oamenii să poata avea ceea ce vor și au nevoie pentru a trăi în spațiu.

Jill Tarter, Bernard M. Oliver Chair, SETI Institute  

Nevoia unui sistem galactic de plăți există deja: astronauții aflați pe stații spațiale trebuie să plătească facturile pe care le primesc pentru serviciile de care beneficiază pe Pământ,  dar și divertismentul pe care îl consumă în spațiu, cum ar fi muzica sau e-book-urile.

Lansarea PayPal Galactic are loc în același an în care PayPal aniversează 15 ani de prezență pe piața internațională. Lansată în 1998, compania s-a dezvoltat rapid și a ajuns la peste 128 de milioane de conturi active în 193 de piețe din întreaga lume

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button