Parenting

Nu ratați “Baba comunistă”! Din 23 august la Cinema

sunt o baba comunista (4)Marți dimineață am avut ocazia să vorbesc un pic despe comunism, prin care am trecut și eu vreme de 9 ani, cu Stere Gulea (regizor), Luminița Gheorghiu (actriță), Marian Râlea (actor) și Anca Sigartău (actriță). Toți am luat parte la vizionarea filmului „Sunt o babă comunistă”, la CinemaPRO.  Despre film, numai de bine!

Vă pot spune cu siguranță că două nume consacrate ale scenei romanesti, cu o carieră cinematografică impresionantă, Luminița Gheorghiu și Marian Râlea formează pentru prima dată un cuplu, în ecranizarea românească “Sunt o babă comunistă”. Vorbim de o producție MediaPro Pictures lansat de MediaPro Distribution și care va avea premiera pe marile ecrane vineri, 23 august. Iar filmul regizat de Stere Gulea are o distribuție excepțională, care alături de Luminița Gheorghiu și Marian Râlea îi aduce pe marile ecrane pe: Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartău, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu și Alexandru Potocean.

Deși a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea din Moartea Domului Lăzărescu (2007) și a făcut rolul principal în filmul Poziția Copilului premiat cu Ursul de Aur la Berlin (2013), Luminița Gheorghiu a declarat cu modestie , ca întotdeauna, că “este teribil de bine când ai lângă tine actori foarte buni. Munca e deja făcută, în mare măsură. Este extraordinar ca pe teatru, pe film să ai parteneri foarte buni, care parcă îți întind un pod peste un drum plin de obstacol”.

La rândul lui, Marian Râlea, soțul ei din film, o completează perfect în afirmație, adăugând că „ne-am simțit cu toții bine și am putut să creăm împreună cu celelalte roluri din film – actori, tineri excepționali – pe care îi cunosc din teatru și-mi dau jos pălăria în fața lor, sau actori mari precum doamna Vali Seciu, doamna Coca Bloos, domnul Mircea Andreescu, care ne-au ajutat și au creat fiecare câte un personaj remarcabil. Din gânduri puține, din cuvinte puține au reușit, față de noi care aveam posibilitatea să și greșim între timp și să recuperăm performanța, dânșii chiar au fost absolut fantastici în tot ce au făcut”.

Ana Ularu, una dintre cele mai promițătoare tinere actrițe ale României, o interpretează pe Alice cea temperată și familistă. În ciuda faptului că în 2012 a câștigat la Berlin trofeul Shooting Stars, Ana, își păstrează realismul pentru că „în meseria asta azi lucrezi și numele tău e pe buzele tuturor, iar a doua zi te uită”.

Firul Poveștii sună cam așa:

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

 N.red. – Nu ratați acest film românesc. Chiar merită!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button