Foto-VideoGadgetTrends

Noua generație de smart TV-uri de la Samsung, lansată și în România

Seria din 2013 a televizoarelor inteligente Samsung Smart TV, lansate astăzi în România, le aduce consumatorilor mai multe aplicații, conectivitate crescută și o interfață intuitivă.

Noua generație de televizoare inteligente aduce pe piața locală ultimele inovații tehnologice, cea mai bună calitate a imaginii, noi functionalități și mai multe aplicații, oferind conținut adaptat unei game largi de preferințe. Noile Smart TV-uri vor fi disponibile la preturi ce variaza intre 1.899 lei (32 inci, HD ready) si 12.299 lei (55 inci, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice.

Televizoarele Smart TV se bucură de o popularitate ridicată în rândul consumatorilor, atât pe plan internațional, cât și local. Anul trecut, spre exemplu, un cumparator român din cinci a ales un Smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel internațional. Pentru 2013 estimăm că la trei televizoare vândute, unul va fi inteligent.”

Ana-Maria Păsculescu, Product Manager TV în cadrul Samsung Electronics România.

Creșterea rapidă a interesului pentru televizoarele inteligente Samsung și a gradului de cunoaștere al românilor i-a determinat pe cei de la Samsung să le monitorizeze și mai atent preferințele, gradul de utilizare a functionalităților și a aplicațiilor oferite de aceste produse. Este motivul pentru care, împreună cu o companie de cercetare locală, au derulat, recent, un sondaj în randul consumatorilor români.

Studiul „Samsung Smart Q – Cât de bine îți cunoști Smart TV-ul?” a fost realizat de Samsung în luna aprilie a acestui an, pe un eșantion de 5.150 de persoane din mediul urban, cu vârste între 22 și 55 de ani, posesori sau nu de Smart TV. Potrivit rezultatelor acestui sondaj, românii sunt familiarizați cu conceptul de Smart TV și îl asociază mai ales cu accesul la Internet și la aplicații.

In urma studiului, 81.64% dintre respondenți au declarat că sunt interesați să folosească Smart TV-ul în principal pentru a naviga pe Internet, 66,69% pentru video on demand, 58,4% pentru a avea acces la aplicatii. In ceea ce priveste utilizatorii de Smart TV, cea mai importanta functie este conecarea Smart TV-ului cu alte aparate din casa (50,4%).

Referitor la intenția de cumpărare a unui Smart TV în următoarele 6 luni, aproximativ 40% dintre respondenții care nu au încă Smart TV au declarat că doresc să achiziționeze un astfel de televizor inteligent și că sunt interesați de aplicațiile și de facilitățile pe care aceste produse le oferă.

Prezentată în ianuarie la Consumer Electronics Show (CES), noua generație de televizoare Samsung Smart TV încorporează cele mai noi tehnologii și funcții pentru ca utilizatorii români să beneficieze de o experiență de divertisment complexă și cu adevărat integrată.

Televizoarele inteligente Samsung oferă un nou nivel de experiență interactivă

Platforma Samsung Smart Hub disponibilă pe generația 2013 de televizoare Smart a fost reproiectata pentru a simplifica procesul de căutare. Continutul este organizat în trei secțiuni principale, având o interfață ușor de folosit și icon-uri dinamice care facilitează previzualizarea instantanee a secțiunilor. Aceste secțiuni sunt:

•             Fotografii, Videoclipuri & Muzică – această secțiune le permite consumatorilor să organizeze conținutul cu caracter personal și fișierele existente pe televizorul Samsung Smart TV și pe alte dispozitive concetate cu acesta.

•             Socializare – secțiunea afișează conținutul creat de prieteni și familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum și alte servicii de video call.

•             Aplicatii – organizează aplicațiile Samsung descărcate și recomandarile pentru a ușura accesul utilizatorilor.

Smart Interaction le permite utilizatorilor sa interactioneze usor si rapid cu functiile televizorului Samsung. Modelele din 2013 folosesc un set complex de algoritmi care asigura o detectarea mai precisă a fetei si o interpretare mai buna a mișcărilor si a vocii. Noile televizoare le permit utilizatorilor sa navigheze prin meniu, sa regleze volumul, sa dea zoom unei poze folosind ambele maini sau sa dea Like unui pot pe Facebook prin simpla realizare a semnului OK cu mana.

Crearea unei rețele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai ușoară cu ajutorul funcției Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive în cadrul aceleiași rețele wireless, prin intermediul funcțiilor de convergență încorporate, aceștia pot transfera cu ușurință imagini și materiale audio între dispozitive.

Evolution Kit, pentru a beneficia tot timpul de cele mai noi tehnologii

Noua generație de televizoare Smart de la Samsung încorporează cele mai performante procesoare, dual core sau quad core (pentru gama premium de Smart TV-uri), care le permit consumatorilor să efectueze sarcini multiple în același timp, fără a diminua viteza de funcționare pentru fiecare task.

In plus, pentru a beneficia de cele mai noi servicii dezvoltate pentru televizoarele inteligente Samsung, consumatorii care anul trecut au achizitionat un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispozitie modulul Smart Evolution Kit. Aceasta componenta se monteaza in doar cateva secunde (plug & play) si upgradeaza televizorul instant. Evolution Kit face upgrade la nivel de procesor, memorie si GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si gesturi, precum si procesor quad core. De asemenea, gama de varf a televizorelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button