BusinessCompanii

New trends: posibilitatea de a efectua plăţi mobile, disponibilă şi pentru posesorii de carduri Maestro

mobilPay mastercard mobileÎncepând cu luna martie, la un an de la lansarea aplicației mobilPay Mastercad Mobile, și posesorii cardurilor de debit Maestro pot efectua plăți online rapid și sigur de pe smartphone-uri și tablete, utilizând prima platformă de plăţi mobile din România.

Prin această integrare, majoritatea posesorilor de carduri Maestro, utilizatori de telefoane smart sau tablete, pot folosi aplicaţia pentru plata facturilor de telefonie şi pentru reîncărcarea cartelelor preplătite, sau pentru a achiziționa produse și servicii de la comercianții parteneri.

Potrivit NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăți mobile din România, atât rata de download a aplicației, disponibilă gratuit în Google Play şi App Store, cât și plățile realizate prin mobilPay MasterCard Mobile se vor dubla după integrarea plății prin carduri Maestro.

Studiu HTC: cei mai mulţi utilizatori folosesc smartphone-ul pentru a citi zilnic ştirile

„La un an de la lansarea mobilPay MasterCard Mobile, plățile prin aplicație s-au dublat la fiecare 3 luni. Este cel mai bun moment să oferim și mai multor consumatori avantajul de a-și schimba portofelul cu telefonul. Practic, majoritatea utilizatorilor care folosesc carduri Maestro ca principal instrument de plată îl pot înregistra în wallet și au acces imediat la toate beneficiile oferite de aplicație.”, declară Antonio Eram, CEO & Founder NETOPIA mobilPay.

„În urmă cu aproximativ un an, aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile era un proiect de pionierat în ceea ce priveşte dezvoltarea plăţilor mobile în Romania”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Faptul că numărul tranzacţiilor în aplicaţie creşte continuu şi susţinut este dovada că piaţa are nevoie de asemenea iniţiative şi suntem convinşi că posesorii de carduri Maestro vor aprecia confortul tranzacţiilor direct din telefon. În acest moment, majoritatea emitenţilor de carduri Maestro din România suportă serviciul de plăţi mobile MasterCard Mobile, iar clienţii îşi pot înrola cardurile în aplicaţie şi le pot folosi pentru plăţi.”

Reprezentanții NETOPIA mobilPay estimează că cele mai multe tranzacții procesate prin Maestro din wallet-ul aplicației vor fi plățile lunare, regulate pentru facturile de telefon si reincarcari de mobil. Având în vedere dezvoltarea rapidă a comerțului electronic, aceștia se așteaptă și la un număr semnificativ de plăți online prin scanare de coduri QR la comercianții care procesează prin NETOPIA.

Integrarea cardurilor Maestro în wallet-ul aplicației mobilPay MasterCard Mobile este un efort comun și susținut al NETOPIA, MasterCard și GarantiBank, banca parteneră a NETOPIA MobilPay, care oferă servicii de procesare a tranzacțiilor prin card în mediul online din anul 2010. Specialiștii GarantiBank au asigurat implementarea corectă a MMRP (MasterCard Mobile Remote Payments), protocolul care permite efectuarea de tranzacții Maestro de pe dispozitive  mobile.

Lansată în martie 2013 de MasterCard şi Netopia aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store şi folosită pentru plăţi diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. De asemenea, pe lângă produsele şi serviciile generale, exista şi oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile.

Modalitatea de instalare a aplicației pentru utilizatorii Maestro este aceeași. După ce descarcă aplicaţia, utilizatorii trebuie să se înregistreze, completând datele personale: nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu carduri MasterCard și Maestro, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button