EuropaTravelTrends

Travel trends: Wizz Air deschide patru noi rute spre Europa din Capitală

Wizz AirOperatorul de transport aerian Wizz Air, una dintre cele mai mari linii aeriene low-fare, low-cost in Europa Centrală şi de Est, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, introducerea, din luna iulie a acestui an, a 4 noi rute din Bucureşti spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo şi Malta.

În acelaşi timp, operatorul va deschide o rută nouă, spre Basel Mulhouse Freiburg din Cluj-Napoca.

Oficialii companiei au precizat faptul că a fost achiziţionată încă o aeronavă Airbus A 320, a opta cu care va opera pe baza din Bucureşti începând cu data de 13 iulie.

Biletele pentru noile rute pot fi deja achiziţionate pe wizzair.com cu preţuri începând  de la 129 de lei pentru un singur zbor cu toate taxele incluse.

Cu aceste noi destinaţii Wizz Air oferă acum din Bucureşti 158 zboruri săptămânale pe 34 de destinaţii, reprezentând o creştere de 20%, comparativ cu anul precedent (din iulie 2014). În vârful sezonului de vară rutele către Malta şi Malmo vor avea o frecvenţă de trei zboruri săptămânal. În plus, şi alte rute, mai vechi, vor beneficia de o frecvenţă sporită a zborurilor, datorită achiziţiei noilor aeronave.

Compania consideră că mărirea capacităţii în Bucureşti va stimula piaţa locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, în timp ce clienţii vor avea acces la mai multe servicii low cost.

“Sunt încântat să anunţ o nouă investiţie semnificativă în flotă şi în creşterea numărului de locuri de muncă la baza din Bucureşti. Prin alocarea unei noi aeronave A320 în Bucureşti ne arătăm angajamentul faţă de România, prin crearea de noi locuri de muncă şi stimularea turismului şi industriei ospitalităţii. Sperăm ca noile servicii introduse din Bucureşti spre Doncaster Sheffield, Malaga, Malmo şi Malta să fie la fel de populare ca cele peste 30 de rute din reţea. Wizz Air a reacţionat prompt la oportunităţile de dezvoltare din pieţele cheie şi dorim să ne asigurăm că România se va bucura în continuare de conexiuni aeriene excelente cu restul Europei”, a declarat John Stephenson, Executive Vice President Wizz Air.

Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012. Din Bucureşti au zburat aproximativ 1,7 milioane de pasageri.

Operatorul maghiar zboară de pe cinci aeroporturi din România, urmând ca din această vară să zboare şi de pe aeroporutul din Craiova, către şase rute.

Potrivit datelor furninzate de oficialii companiei, în primele două luni ale acestui an, numărul pasagerilor care au ales serviciile Wizz Air a crescut cu 23% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări.

NOILE RUTE WIZZ AIR DIN BUCUREŞTI

Spre

Zile

Start

Tarife pornind de la**

Doncaster Sheffield

Luni, Vineri

13 iunie

RON 179

Malaga

Miercuri, Duminică

15  iunie

RON 179

Malmo

Marţi, Sâmbătă

14  iunie

RON 129

Malta

Marţi, Sâmbătă

14  iunie

RON 129

NOUA RUTĂ WIZZ AIR DIN CLUJ-NAPOCA:

Spre

Zile

Start

Tarife pornind de la**

Basel Mulhouse

Luni, Vineri

25 iulie

129 RON

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button