BusinessCompanii

MWC 2014: Kaspersky Security for Mobile se extinde pentru Windows Phone şi Samsung SAFE

kasperskyKaspersky Lab, unul dintre cei mai mari furnizori mondial de soluţii de securitate endpoint din lume, a anunțat în cadrul Mobile World Congress 2014 lansarea a două noi funcţionalităţi pentru Kaspersky Security for Mobile.

Soluția corporate de securitate pentru dispozitive mobile oferă de acum suport pentru versiunile curente și viitoare ale sistemului de operare Windows pentru smartphone-uri, ceea ce înseamnă că toți utilizatorii Windows Phone® 8 pot fi protejaţi cu ajutorul Kaspersky Lab. În plus față de compatibilitatea cu Windows Phone 8, Kaspersky Security for Mobile are acum capacitatea de a proteja dispozitivele care îndeplinesc criteriile de securitate Samsung SAFE™. Graţie compatibilităţii cu dispozitivele care au îndeplinit criteriile SAFE Samsung, administratorii de rețea care utilizează Kaspersky Security for Mobile pentru dispozitivele Samsung vor avea un control centralizat mai puternic asupra datelor și a dispozitivelor securizate decât oricând înainte.

Gartner estimează că 1,9 miliarde de telefoane mobile vor fi livrate în 2014, reprezentând o creștere de 5% față de 2013. Dispozitivele UltraMobile – tablete tradiționale, precum și dispozitive hibride și cu clapetă – vor deveni mai populare în 2014, Gartner prezicând o rată de creștere de 54% pe tot parcursul anului. Ţinând cont de faptul că cererea globală de dispozitive mobile și portabile începe să depășească cererea pentru computere endpoint tradiționale, Kaspersky Lab face eforturi pentru a extinde funcţionalităţile soluțiilor de securitate și de administrare pentru dispozitivele mobile.

Windows Phone

Sistemul de operare pentru dispozitive mobile dezvoltat de Microsoft s-a impus ferm drept al treilea cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, după Android şi Apple iOS. Conform analizei publicate de compania de cercetare Strategy Analytics, Microsoft a livrat aproape 36 de milioane de dispozitive care folosesc sistemul de operare Windows Phone 8, aceste dispozitive devenind astfel opțiuni viabile pentru companiile care doresc să standardizeze utilizarea software-ului Microsoft în rețeaua lor IT. Pentru aceste companii, Kaspersky Security for Mobile oferă protecție împotriva amenințărilor web și capabilităţi de administrare care pot fi gestionate de la aceeași consolă care administrează soluțiile Kaspersky Lab pentru computere și serverele tradiționale și virtuale, combinând protecția premium cu o administrare fără dificultăţi.

Kaspersky Security for Mobile lucrează acum cu Windows Phone 8 prin intermediul unui agent de securitate bazat pe client pentru a asigura navigarea pe web în condiții de siguranță și de protecție împotriva tentativelor de phishing și a altor amenințări web. Kaspersky Security for Mobile va continua, de asemenea, să sprijine politicile Exchange ActiveSync și să permită administratorilor să stabilească politici de securitate personalizate pentru dispozitivele mobile ale fiecărui angajat, totul prin intermediul unei console centrale. Kaspersky Security for Mobile este disponibil fie ca o aplicaţie de sine stătătoare, fie ca o componentă a pachetului Kaspersky Endpoint Security for Business, suita de securitate a companiei.

Samsung – SAFE

SAFE (Samsung for Enterprise) este o denumire dată categoriei de smartphone-uri Samsung și dispozitive Samsung Galaxy Tab® care îndeplinesc cerințele de accesibilitate pentru administratorul IT și capabilități de administrare. În general, dispozitivele din programul SAFE au capacități care includ suport pentru Microsoft Exchange ActiveSync, conectivitate VPN, criptare de pe dispozitiv și capabilități de MDM. Prin folosirea acestor caracteristici de accesibilitate, Kaspersky Security for Mobile poate asigura acum securitatea și administrarea dispozitivelor client, oferind administratorilor IT un nivel de control mai avansat.

Prin accesarea funcţionalităţilor de control integrate în aceste dispozitive Samsung prin intermediul Kaspersky Security for Mobile, administratorii IT vor putea să activeze funcțiile anti-furt chiar şi de la distanță – de ștergere, de blocare și de urmărire prin GPS – și să folosească o aplicație de control bazată pe politici și filtrare de conţinut web. În plus, aceste dispozitive Samsung vor beneficia de protecția software-ului Kaspersky Lab, lider în industria anti-malware, care a detectat peste 10 milioane de aplicaţii Android malware până în prezent și peste 200.000 de mostre de malware pentru Android unice.

„Deoarece dispozitivele mobile devin tot mai des utilizate atât în timpul liber, cât şi în activitatea de business de zi cu zi, Kaspersky Lab lucrează în mod constant să fie cu un pas înaintea infractorilor cibernetici care încearcă să exploateze aceste dispozitive”, a declarat Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line, în cadrul Kaspersky Lab. “Faptul că acum soluţiile noastre de securitate sunt compatibile cu programul Samsung SAFE şi cu Windows Phone demonstrează angajamentul nostru de a lucra împreună cu lideri din industrie care fac paşi mari pentru a securiza viitorul, care se anunţă a fi mobil, şi ne bucurăm că avem posibilitatea de a le pune la dispoziţie clienţilor noştri şi partenerilor din industrie cele mai recente îmbunătăţiri”, a adăugat Yablokov.

Aceste noi funcţionalităţi pentru Windows Mobile 8 și pentru dispozitivele business Samsung vor fi incluse în următoarea versiune a soluţiei Kaspersky Security for Mobile, care a fost trimisă organizațiilor partenere, urmând să devină disponibile pentru publicul larg din aprilie 2014.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button