BusinessCompanii

Endava deschide un sediu în Skopje şi caută peste 400 de angajaţi

endavaEndava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a deschis un nou centru de dezvoltare în Skopje, capitala Macedoniei, unde intenționează să angajeze 100 de oameni în următoarele 12 luni și peste 400 de oameni în următorii 4 ani.

Compania, cu sediul central în Londra și birouri în Frankfurt, New York, Atlanta, Glasgow Oxford, București, Cluj-Napoca, Iași și Chișinău, are în prezent peste 1.500 de angajați la nivel de grup.

Macedonia este cunoscută ca fiind piața de IT&C cu cea mai rapidă creștere din regiunea Adriatică. Cu 41% din populație având vârsta sub 30 de ani și un număr tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolvenților în domeniul IT&C în Macedonia aproape s-a dublat în ultimii patru ani. În Skopje deja există o comunitate IT care numără circa 8.000 de specialiști. Universitățile locale înființează facultăți de informatică foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolvenți IT pe an susțin creșterea rapidă a sectorului IT. Având zboruri directe din Londra și conexiuni bune prin Viena și Zagreb, și aflându-se în fusul orar din Europa Centrală, Skopje are o amplasare foarte bună pentru colaborarea cu clienți din Europa de Vest și America de Nord.

Endava este în top 100 companii de externalizare de servicii, la nivel mondial, iar strategia de creștere a companiei se concentrează pe extinderea prezenței în Europa de Est, prin dezvoltarea în continuare a centrelor de livrare existente și prin deschiderea de noi sedii. Compania este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT în România și Moldova, unde are sedii în principalele hub-uri IT din regiune: București, Chișinău, Cluj-Napoca și Iași,  iar recent Endava a ocupat prima poziție într-un top al celor mai buni 20 de angajatori IT pentru care să lucrezi în România.

Angajații Endava sunt implicați în livrarea de soluții IT pentru companii multinaționale din domeniile financiar-bancar, asigurări, retail, telecomunicații și media & publishing. Compania investește semnificativ în dezvoltarea profesională a angajaților săi, de la training-uri de nivel ridicat realizate în cadrul Endava University, până la programe dedicate pentru studenți și absolvenți, derulate în toate sediile din Europa de Est.

Datorită locației centrelor sale de livrare din Europa de Est, Endava este foarte bine poziționată pentru a oferi suport clienților la nivel internațional pentru implementarea de proiecte IT complexe, beneficiind de existența unei comunități IT cu competențe ridicate, fusul orar compatibil cu cel al clienților, competențele lingvistice, apropierea culturală și conexiunile bune pentru zboruri către marile capitale europene.

Compania planifică o creștere anuală de 25% a numărului de angajați în cadrul centrelor de dezvoltare și suport din România și Moldova, unde deja lucrează peste 1.300 de oameni. În Macedonia, în următoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni în sediul din Skopje și intenționează să crească echipele astfel încât să ajungă la peste 400 de angajați în următorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numărul total de angajați la nivel de grup.

Endava Photographs„Succesul organizației noastre a determinat extinderea în Europa de Est. Skopje are un potențial foarte mare în sectorul IT, datorită universităților puternice, calității candidaților cu  studii superioare și competențelor lingvistice excelente. De asemenea, am fost încurajați de mediul de afaceri favorabil din Macedonia și de abordarea deschisă a autorităților și a altor organizații locale. Vom construi o echipă puternică în Skopje și vom crea valoare prin oferirea de oportunități de carieră atât pentru profesioniști IT cu experiență, cât și pentru absolvenți, crescând astfel nivelul de maturitate al pieței IT”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Invest Macedonia este principala instituție guvernamentală responsabilă cu atragerea de noi investiții străine în Macedonia. Instituția noastră oferă asistență completă investitorilor străini, cu ajutorul rețelei noastre globale, prin generarea unei valori adăugate pentru companii, datorită înțelegerii aprofundate și a experienței noastre în ceea ce privește mediul de afaceri și oportunitățile de investiții din Macedonia. Ne așteptăm ca, prin acest proiect de investiții, țara noastră să aibă beneficii pe mai multe planuri. Endava va aduce practici inovative și de calitate în sectorul tehnologiilor, la nivel local, și, în același timp, absolvenții IT vor avea șansa de a lucra pentru una dintre cele mai bune companii britanice din domeniu”, a declarat Visar Fida, CEO Invest Macedonia.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Compania are o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro şi livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăți electronice, retail, telecomunicații, media și publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicații Software, Servicii Cloud.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button