BusinessCompanii

MWC 2014: ce tendițe văd oficialii Ericsson pentru operatorii telecom

Ericsson - MWC2014 (1)Hans Vestberg, președintele și CEO-ul Ericsson a vorbit în cadrul Mobile World Congress 2014 din Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei tech din lume, despre importanța pe care o va avea performanța rețelelor într-un viitor dominat de smartphone-uri și cu o populație urbană tot mai mare.

„În 2013, peste 55% dintre telefoanele vândute au fost smartphone-uri, iar abonamentele la serviciile LTE au atins cifra de 200 de milioane”, a declarat Vestberg. „Astfel, putem spune că era Societății Permanent Conectate a început deja. Ne folosim telefoanele în viața de zi cu zi, la birou și pentru divertisment, iar acest lucru pune presiune asupra rețelelor pentru a livra o performanță superioară. Ericsson este lider în materie de tehnologie pentru industria telecom, iar capabilitățile, infrastructurile și serviciile sale dedicate rețelelor fixe, wireless, LTE-Advance și, în viitor, 5G, vor contribui la construirea și dezvoltarea Societății Permanent Conectate.”

Hans Vestberg a descris și cinci noi tendințe pentru anul 2014:

  • stilul de viață digital va crește cererea pentru numeroase servicii,
  • tehnologia va transforma treptat toate industriile,
  • analiza volumelor mari de date va permite crearea unor modele noi de business, atenția furnizorilor de servicii se va concentra asupra experienței consumatorilor,
  • performanța rețelei va constitui cheia succesului pentru operatori.

Președintele Ericsson prevede că traficul de date mobile va depăși 75%, iar posibilitatea de a avea viteze de cel puțin 1 Mbps sau suficientă acoperire pentru aplicații va crește, dar nu suficient. În același timp, se va pune problema acoperii dedicate aplicațiilor mobile, accentul mutându-se de a avea propriu-zis acoperire la a avea acoperirea potrivită pentru aplicațiile pe care consumatorii le utilizează. Pe parcursul anului 2012, peste 1 miliard de dispozitive s-au adăugat rețelelor telecom, iar, între timp, numărul de aplicații descărcate din cele mai mari app store-uri au depășit 100%. Astfel, provocarea pentru operatori este atât să gestioneze un trafic mai intens de date, cât și nevoi diferite.

Ericsson - MWC2014 (2)De asemenea, analiza datelor va deveni din ce în ce mai importantă, tinzându-se către o convergență a rețelelor. Sistemele mobile și fixe vor avea nevoie de o rețea de transport superioară, iar convergența IP – sisteme optice va juca un rol important în această tranziție. Recent, Ericsson a încheiat un parteneriat cu furnizorul de rețele optice Ciena, consolidându-și  portofoliul datorită integrării tehnologei optice ale furnizorului cu tehnologia Ericsson pentru IP și SDN.

O altă schimbare importantă pentru industrie, dar și pentru Ericsson, este dezvoltarea și creșterea cotei de piață pentru soluțiile OSS/BSS, care ajută furnizorii de servicii să lanseze aplicații și servicii mai repede (în decursul a câteva zile sau ore, spre deosebire de trecut, când se lansau în decursul a câteva luni) și permit analize în timp real pentru ca operatorilor să livreze experiențe de calitate pentru consumatori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button