BusinessCompanii

Muntenia si Transilvania, regiunile cu cele mai multe creante in 2012

euro-bancnoteMuntenia este regiunea care a inregistrat, anul trecut, cel mai mare volum de creante acceptate spre colectare de companie – 41% din numarul total al creantelor gestionate, pe locul doi se afla Transilvania – 30%, in timp ce Dobrogea  a inregistrat cel mai mic volum de creante – aproximativ 6%, arata datele KRUK Romania.

Dinamica mediului socio-economic regional aduce cu sine schimbari in profilul rau-platnicilor si nevoia companiilor din domeniul colectarii creantelor de a gasi solutii pertinente de recuperare, de a se adapta continuu, prin inovatie, perseverenta si know-how.

Cu obiectivele de a sprijini evolutia comunitatii de afaceri prin informatii relevante ce pot preveni instabilitatea financiara si insolventa, si de a imbunatati relatia dintre creditori si debitori, Expo Media va organiza in curand cea de-a patra editie a Credit & Collection Forum. Aceasta va avea loc, joi, 6 iunie, in cadrul  JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Editia de anul acesta aduce in atentia publicului de profil, in calitate de speakeri, experti incontestabili de nisa, precum: Julieta Simionescu – Product Manager, Advantage Software Factory, Dragos Galos – Business Development Manager, Customer Service School, Alexandra Predeanu – Deputy Country Manager, ICAP Romania, Andrei Cionca – Asociat Fondator, Casa de Insolventa Transilvania.

Printre temele abordate anul acesta se numara  topicuri de nisa, de maxim interes, precum: norme legislative de profil, metode eficiente de colectare a creantelor, strategii de creditare, reorganizarea judiciara, comportamentul rau-platnicilor din Romania, tehnici de customer service din aria de credit si recuperare a creantelor, statistici de piata si previziuni.

Neplata si intarzierile de plata reprezinta cele mai frecvente cauze pentru stagnare de business sau chiar insolventa. Tocmai de aceea investitiile in procese si solutii de stabilizare financiara reprezinta cea mai inspirata miscare strategica. Compania RECOLLECTION a adus pe piata din Romania o experienta internationala de peste 2 decenii in aria de colectare a creantelor, si sustine piata de profil atat prin servicii de top, cat si prin actiuni educative de talia Credit & Collection Forum. Ne bucuram sa fim partenerii unei astfel de initiative vizionare, care contribuie substantial la optimizarea proceselor si relatiilor implicate de credite si debite.”

Andrei Marius Bozintan – Director General, RECOLLECTION

Conform ONRC, de la declansarea crizei, aproape 90,000 de firme au intrat in insolventa, iar in trimiestrul 1 al anului curent exista in continuare o tendinta de crestere, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012. O imagine clara asupra situatiei financiare a clientilor a devenit obligatorie, in vederea securizarii propriei stabilitati economice. Julieta Simionescu  -Product Manager, Advantage Software Factory sustine ca prin actiuni de monitorizare a portofoliului de clienti, la care se adauga o mai buna gestiune a proceselor de urmarire a insolventei si a executarii silite, obtinem reteta potrivita in vederea maximizarii sumelor recuperate.

Cea de-a patra editie a conferintei se bucura de sprijinul partenerului silver RECOLLECTION, precum si de suportul partenerilor Advantage Software Factory si Customer Service School. Partenerul strategic al evenimentului este Internal Control Institute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button