BusinessCompanii

Mihai Popescu, noul director general al ERGO Asigurări de viaţă

Începând cu luna aprilie a acestui an, Mihai Popescu (42 ani) a fost numit director general al ERGO Asigurări de Viaţă şi a fost avizat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). ERGO Asigurări de Viaţă este o subsidiară a ERGO Austria International AG şi activează pe piaţa locală din mai 2010.

Compania oferă produse de asigurare de tip unit-linked şi index-linked, precum şi asigurări de protecţie a creditului sau cardurilor de credit alături de parteneri din Grupul UniCredit. ERGO Romania se concentrează cu precădere pe dezvoltarea parteneriatelor instituţionale fără a activa în prezent în domeniul de retail.

Popescu îl va înlocui pe Levente Csaszar care va reveni pe poziţia de director general adjunct al ERGO Asigurări de Viaţă şi îşi va continua activitatea având responsabilităţi în domeniul dezvoltării şi administrării produselor companiei.

“Ergo este parte a grupului Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători la nivel mondial. Ergo deține o poziție importantă în Europa de Vest și în special în Germania, unde activează cu o varietate largă de linii de asigurari, cu poziții deosebit de puternice în asigurări legale și asigurări medicale. Pe piața din România Ergo Asigurări este un business aflat la început de drum, cu concentrare inițială pe segmentul de bancassurance, care vizează o creștere importantă în perioada următoare, atât prin lărgirea portofoliului de produse pe segmentul de bancassurance cât și căutarea unor oportunități noi și a unor canale de distribuție alternative. Ne dorim o creștere organică, însă ne interesează și extinderea pe linii noi de business, cum ar fi segmentele de non-life și/sau medicale, care poate fi făcută și prin achiziții”, a declarat noul director general al companiei.

Începând cu luna martie ERGO Asigurări de Viaţă şi UniCredit Ţiriac Bank Divizia de Private Banking, a pus în vânzare produsul DAX Dividend, o asigurare de tip index linked dedicată clienţilor de Private Banking. Produsul structurat, garantează capitalul investit şi urmăreşte evoluţia indicelui DivDax ajustat, un indice dedicat primelor 15 companii germane din compoziţia indicelui bursier DAX în funcţie de mărimea dividendelor. Produsul este în mod special dezvoltat de grupurile ERGO şi UniCredit pentru clienţii cu active importante din Europa Centrală şi de Răsărit şi dă practic acces la participarea la performanţele celor mai importante 15 companii din Germania.

ERGO este unul dintre grupurile importante de asigurări din Germania şi Europa. La nivel mondial, Grupul este prezent în peste 30 de ţări concentrate în Europa şi Asia. ERGO oferă o gamă largă de servicii în domeniul asigurărilor. În anul 2011, ERGO a încasat prime de peste 20 miliarde euro şi a plătit clienţilor beneficii însumând peste 17,5 miliarde euro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button