Going OutLife&Style

Irina Mohora a initiat o campanie de prevenire a cersetoriei

Prezentatoarea emisiunii Lozul cel Mare de la TVR, Irina Mohora este, totodata, si vicepresedinta Asociatiei Zambetul Ingerilor (A.Z.I.). Si, alaturi de cativa parteneri, ea a initiat campania de prevenire a cersetoriei  numita “Sandwich-ul de la miezul noptii”, care are ca scop prevenirea  si combaterea traficului de persoane implicate in acest fenomen. Evenimentul de lansare a campaniei va avea loc joi, 25 aprilie, ora 18:30 in parcul Herastrau!

Campania umanitara doreste informarea si responsabilizarea publicului larg cu privire la stilul de viata al persoanelor care traiesc pe strada dar si hranirea cersetorilor astfel eliminandu-se pretextul pentru care majoritatea cersesc: nevoia de hrana. Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane a devenit partener cu Asociatie A.Z.I in derularea campaniei “Sandwich-ul de la miezul noptii”.

Impreuna cu voluntarii si partenerii implicati in acest proiect, organizam, colectam si distribuim hrana catre cersetori, persoane care traiesc pe strada sau provin din medii dezavantajate socio-economic. Alaturi de partenerul nostru Billa, vom asigura hrana in fiecare zi, pentru oamenii  strazii. Este singura campanie care nu cere nimic material sau financiar celor din jur. Sloganul campaniei este:<< A.Z.I. implica-te prin informare!>>  Este important, ca oamenii sa se informeze si sa ia atitudine. Mai exact sa afle despre demersul nostru, sa transmita mai departe si data viitoare, cand la semafor un cersetor le va bate in geamul masinii, sa nu le mai dea bani si sa ii indrume catre locatiile noastre pentru ai hrani”.

Irina Mohora

Cea de-a  doua actiune este informarea oamenilor cu privire la acest proiect. “Societatea trebuie informata si implicata. Uneori banii nu ajuta… sau nu ajuta pe cine trebuie. Inainte de a da maruntisul din buzunar cersetorului, ganditi-va de doua ori unde vor ajunge acei bani. De cele mai multe ori acesti oameni nu cersesc de buna voie ci pentru ca sunt fortati, mutilati si exploatati de retele de traficanti, o adevarata Mafie! Pe ei ii imbogatim… Ganditi-va ca, daca dam bani unui cersetor azi, nu facem altceva decat sa ne asiguram ca maine acel om va fi acelsi loc, facand acelasi lucru. Nu asa ajutam! Impreuna putem sa ii facem sa vada dincolo de optiunile pe care le ofera strada. Imi doresc ca acesta campanie pe care am initiat-o sa se transforme intr-o miscare sociala si sa realizam ca facem asta si pentru noi, pentru a avea o comunitate mai sigura, mai curata si mai frumoasa!Sistemul social este singurul care poate descuraja traficul de persoane si cersetoria, dar sistemul social suntem, noi”, adauga Irina Mohora.

In campania de  prevenire a cerşetoriei Irina a cooptat mai multe persoane publice pe care le-a rugat să-i sară în ajutor. Aceste poarta numele generic de Ambasadorii A.Z.I.: Andrei Nourescu, Jojo-Catalina Grama, Adina Buzatu,  Iris, Proconsul,  Kripton, Annes, Alexandra Ungureanu,  Maria Radu, Eda Marcus, Cristina Soare, Sonia Argint Ionescu, Andreas Petrescu, Jukebox., Jakob Hausmann, Florin Dobre, Raluca Lazarut, Crisa Kyra, Bogdan Vladau, Cristina Soloc, Cristian Samfira, Leonard Doroftei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button