BusinessStartup

MBA cu o curriculă unică în regiune de la MSM-Rațiu

Curricula MSM RatiuȘcoala de business MSM-Rațiu aduce în România un program de MBA cu o curriculă unică în peisajul autohton. Pe lângă cursurile specifice unui MBA obișnuit, MSM-Rațiu oferă cursuri inovatoare, care pun accentul pe dezvoltarea individului și pe lucrul în echipă, precum și studii de caz locale si regionale pentru a da programului relevanță și aplicabilitate imediată pentru România și pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

Curricula pe care o pune la dispoziție MSM-Rațiu în cadrul programului său de MBA cuprinde cursuri unice pentru România şi regiune, atât prin subiectele atipice, cât şi prin metodologia aplicată, printre care: Behavioral Economics, Leadership Communication, Decision Making, Systemic Thinking, Business Ethics, Managing Entrepreneurial Business, Critical Thinking, Team & Individual Coaching.

Cursul de Systemic Thinking, susținut de către Khaled Wahba, oferă instrumentele necesare unei priviri de ansamblu asupra business-ului. Acest curs este conceput astfel încât să le permită cursanților să înțeleagă și să observe dinamica și interdependența problemelor recurente din zona de business, precum și să ia decizii eficiente pentru afacerea lor, în situații critice.

Cursul dedicat eticii în afaceri, Business Ethics, susținut de Steven Van Groningen, președinte și Director executiv la Raiffaisen Bank, are un format unic în România, fiind conceput ca un curs interactiv, folosind modelul dezbaterilor deschise si in care vor fi analizate atat situatii si studii de caz internationale cat si locale.

În cadrul cursului de Leadership Communication, cursanții iau parte la o experiență academică unică, dedicată atât însușirii capacității de storytelling drept unealtă de leadership, cât și branding-ului personal, discursului persuasiv și poziționării unui business în piață. Acest curs este susținut de către Cosmin Alexandru, Managing Partner la firma de consultanță în comunicare și marketing, B&P Brandivia.

MSM-Rațiu este singura școală de business care oferă un program în cadrul căruia se face coaching. Mihaela Reese, Team & Organisational Coach, ICF Accredited, abordează coaching-ul ca pe un instrument eficient de management prin care participanţii sunt pregătiţi să îşi asume un rol de leader în organizaţii, concentrându-se atât pe dezvoltare individuală, cât şi pe cea organizaţională.

Programul de MBA oferit de MSM-Rațiu se bazează și pe folosirea sistematică a unor studii de caz locale și regionale. Prin intermediul acestora, cursanții sunt puși în fața realităților de business locale și a provocărilor economiei emergente în care sunt ancorați profesional.

Profesorii din cadrul școlii de business MSM-Rațiu sunt pe de o parte, manageri și antreprenori ce conduc business-uri în Europa Centrală și de Est, iar, pe de altă parte, sunt profesori de la școli de afaceri renumite precum Harvard și INSEAD. 70% dintre profesorii MSM-Rațiu sunt și oameni de business, în măsură să ofere o perspectivă practică și aplicată asupra mediului de afaceri local și regional. Dintre aceștia: Sergiu Neguț, Lajos Bokros, Marius Ghenea, Florin Ilie, Radu Atanasiu ș.a.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button