Auto & Moto

Mazda, vânzări în creștere în primul trimestru

Vânzările din primul trimestru din 2015, încheiat la 31 martie, au înregistrat o creștere de 5% față de aceeași perioadă a anului trecut. Trimestrul a fost cel de-al nouălea consecutiv de creștere în Europa pentru compania cu sediul la Hiroshima. Cu vânzări de 53.103 unități, Mazda își extinde în mod constant cota de piață europeană, acum la 1,5%. În paralel, pe piața din România, Mazda a înregistrat vânzări în creștere cu 12% în primul trimestru, comparativ cu același interval din 2014.

“Creșterea puternică a vânzărilor pentru mai mult de doi ani arată cum plăcerea de a conduce, eficienţa consumului de combustibil și gama foarte frumoasă Mazda rezonează cu europenii”, a declarat vicepreședintele de vânzări Mazda Motor Europe, Martijn ten Brink. “Atât clienții noi, cât și clienții fideli apreciază emoția condusului și echipările de top care ajută la creșterea experienței lor la volan și a valorii la revânzare.”

În timp ce multe dintre modelele Mazda de generație nouă au avut o cerere importantă în primul trimestru, Mazda3 a continuat să conducă creșterea economică în UE cum a făcut de-a lungul lui 2014. Vânzările europene ale popularei compacte au crescut cu 40% față de același trimestru din anul precedent. Piețele individuale care au resimțit creșteri semnificative ale vânzărilor au fost: Spania, cu 58%, urmată de Polonia, cu 35% și Marea Britanie cu 19%, comparativ cu primul trimestru din 2014.

Restul anului arată la fel de promițător mulțumită cererii ridicate pentru noile modele, cum ar fi noua Mazda2, Mazda CX-5 2015 și Mazda 6 2015. De asemenea, modelele viitoare, inclusiv noua Mazda CX-3, disponibilă la începutul verii, dau o perspectivă foarte optimistă vânzărilor Mazda pentru restul anului 2015.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button