BusinessCompanii

Marius Dragne, noul CEO al Xella România

Producătorul german de materiale de zidărie Xella, unul din cei mai mari jucători mondiali de pe piața de BCA, l-a numit pe Marius Dragne în funcția de CEO al filialei din România. Anterior acesta a ocupat funcția de Sales and Marketing Director în cadrul aceleași companii. Numirea sa reflectă accentul pus de grupul german pe consolidarea activității din România, după investițiile greenfield de 32 mil. EUR în dezvoltarea unei fabrici locale.

Marius Dragne are o experiență de peste șapte ani în piața de construcții și este cel mai tânăr CEO din piața de profil (33 de ani). Managerul lucrează în cadrul Xella România de patru ani, timp în care a făcut parte din echipa care a implementat la nivel local cea mai mare investiție într-o fabrică de materiale de construcții din ultimii 4 ani. Fabrica Xella de la Păulești este cea mai modernă unitate de producție a BCA-ului, fiind practic singura fabrică edificată de la zero la nivel local în ultimele trei decenii.

“Grupul Xella crede în potențialul pieței locale, așa cum o demonstrează și decizia de a aloca fonduri substanțiale pentru dezvoltarea operațiunilor în această regiune. Piața locală va reveni pe creștere și vrem să fim pregătiți pentru viitoarele oportunități și să consolidăm din timp brandul YTONG, primul brand de materiale de zidărie din lume, lansat în 1929”, declară Marius Dragne, CEO Xella România.

“Fondul locativ din România este unul foarte învechit. În București, de exemplu, jumătate din blocuri au cel puțin 30 de ani. Așadar, este o nevoie reală de renovare și de realizarea unor intervenții în vederea asigurării unor parametri optimi pentru beneficiari. De asemenea avantajele BCA-ului sunt din ce în ce mai căutate de dezvoltatorii atenți la termoizolarea din faza de zidărie, la certificări și la timpul de execuție. Portofoliul Xella include și produse pentru construcții noi și produse destinate renovării, astfel că vom continua să aducem la nivel local cele mai moderne soluții”, adaugă Marius Dragne.

Xella este cel mai mare producător mondial de BCA. În prezent, în România compania are un portofoliu de sisteme complete de zidărie termoizolantă. YTONG este brandul de BCA din portofoliul companiei, acesta fiind produsul cel mai cunoscut la nivel mondial. Izolarea termică reprezintă tema cea mai arzătoare de pe agenda țărilor din Uniunea Europeană, ca urmare a faptului că la nivelul continentului cele mai mare pierderi de energie sunt generate de spațiile de locuit.

Compania a inaugurat în 2010 cea mai modernă unitate de producție BCA din România cu o capacitate instalată de circa 400.000 de metri cubi. Xella este cel mai important jucător global de pe piața de materiale de zidărie și unul dintre investitorii importanți de origine germană din România, cu venituri anuale de peste 1,2 miliarde EUR.

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernã unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est.  Cu focus pe invovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează zidărie premium din BCA sub marca Ytong.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button