Going OutLife&Style

Kouroumalis, Nestlé România: Cafeaua solubilă are efecte pozitive dacă bem 2-3 cani/zi

nescafeExistă diferențe între procesul de producție a cafelei solubile și cea a cafelei măcinate? Cum se transformă boabele de cafea verzi în cafeaua solubilă atât de fină? În cadrul evenimentului NESCAFÉ -“Cafeaua solubilă dincolo de mituri” – a fost prezentat, în premieră în România, procesul de producție a cafelei solubile, printr-o demonstrație live.

Cum se transformă boabele verzi de cafea în cafeaua solubilă fină cu un gust atât de bun? Parcursul cafelei NESCAFÉ de pe plantații până în cana de cafea este unul 100% natural, procesul de producție al cafelei solubile fiind similar celui al cafelei măcinate. Singura diferenţă constă în extracția apei – în cazul cafelei solubile: componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer cald, astfel încât se concentrează, obținându-se cafea solubilă cu granule fine.

Granulele de dimensiuni mai mari se obțin printr-o etapă diferită de concentrare, respectiv componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer rece/înghețat. Rezultatul este cafeaua NESCAFÉ 100% naturală, fără niciun alt ingredient suplimentar, doar apă şi boabe de cafea.

Atunci când vorbim de consumul cafelei solubile, acesta trebuie să fie moderat și astfel poate avea beneficii pentru organism.

Un consum echilibrat de cafea solubilă, de 2-3 căni pe zi, poate avea efecte benefice asupra organismului, îmbunătățind performanța mentală și performanța fizică. Astfel, poate fi considerat un obicei sănătos,  în asociere cu o alimentație sănătoasă și un program regulat de activitate fizică.”

dr. Șerban Damian, specialist în nutriție

Consumul echilibrat de cafea presupune o preparare în conformitate cu recomandarea producătorului; specialiștii spun că într-o cană de cafea de 150 ml sunt aproximativ  80mg de cafeină  în cana de cafea măcinată și doar 60 mg cafeină în cana de cafea solubilă.

Mai mult decât atât, studiile științifice au demontat miturile conform cărora consumul de cafea influențează tensiunea arterială sau ritmul somn-veghe. Șerban Damian este susține că majoritatea cercetărilor au demonstrat că un consum recomandat de cafea nu crește riscul apariției hipertensiunii și nu determină palpitații, în cazul persoanelor cu  o stare bună de sănătate. Totodată, specialistul spune că despre legătura dintre consumul de cafea și somn, putem spune că “o cafea băută dimineața sau după-amiaza nu influențează odihna din timpul nopții.”

La ora actuală, încă există mituri despre cafeaua solubilă, de aceea continuăm campania de comunicare asupra beneficiilor cafelei susținută de studii științifice. Cafeaua solubilă este 100% naturală și are efecte pozitive, dacă se păstrează un consum moderat de 2-3 cani pe zi și este preparată corect, adăugând doar 1-2 lingurițe de cafea solubilă la 150 ml apă.

Andreas Kouroumalis, Business Manager Beverages Nestlé România

Cafeaua solubilă a fost inventată de Nestlé în 1938 şi a fost denumită NESCAFÉ, derivat din numele companiei Nestlé şi café. Astăzi, NESCAFÉ este cafeaua nr. 1 în lume, venind în întâmpinarea consumatorilor cu foarte multe varietăţi de produse pentru toate gusturile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button