Going OutLife&Style

Cactuşii, plantele exotice preferate de români

cactusTot mai mulţi români preferă cactuşii sau alte specii de plante exotice pentru a decora locuinţa sau grădina, susțin reprezentanții Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit. Acestea oferă avantajul rezistenţei în medii foarte diverse şi prezintă o varietate de culori – de la verde, albastru, roz, roşu, până la galben sau vişiniu, dar şi forme deosebite. 

Datorită capacităţii de a suporta rezonabil ambianţa chiar şi din spaţiile închise, cum ar fi apartamentele, precum şi a prezenţei vii pe tot parcursul anului, cactuşii sunt în topul preferinţelor românilor, ajungând să reprezinte 45% din plantele vândute în magazinele Hornbach”

Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach

Pentru a îngriji plantele din această specie cel mai important element este lumina pe care o primesc. Astfel, specialiştii Hornbach recomandă plasarea cactuşilor lângă fereastră şi evitarea colţurilor întunecate ale camerei.

Gama de cactuşi din magazinele Hornbach este importată din diverse regiuni cu specific ale globului şi cuprinde peste 50 de specii. Pentru a veni în întâmpinarea românilor care au în plan să îşi amenajeze grădinile sau apartamentele, în magazinele Hornbach este amenajată pe parcursul lunii iulie o zonă specială unde clienţii pot găsi informaţii utile despre cactuşi, dar şi despre alte specii de plante.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, România, Austria, Olanda, Cehia, Elveţia, Suedia, Slovacia, Luxemburg) operând 139 magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Militari, Berceni şi Baloteşti) şi unul în Braşov.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button