Parenting

Industria publicității online se luptă la IAB MIXX Awards 2013

IAB MIXX Awards 2013_ gadgetIAB România organizează anul acesta a doua ediție a celei mai prestigioase competiții din industria publicității online, MIXX Awards (The Marketing and Interactive Excellence Awards). Gala de premiere a celor mai bune campanii de publicitate din mediul digital va avea loc pe 6 iunie, în cadrul si cu sprijinul ICEEfest – Interactive Central & Eastern Europe Festival -, eveniment organizat de Thinkdigital.

Lucrările înscrise în  competiția pentru premiile MIXX Awards 2013 vor fi analizate de către un juriu de profesioniști format din reprezentanți din Top Management și executivi din agenții digitale care au creat/planificat/implementat unele dintre cele mai recunoscute campanii online din România, marketeri ce dețin controlul asupra unora dintre cele mai importante bugete de publicitate din România, consultanți și specialiști online cu o experiență solidă în dezvoltarea unei strategii de comunicare online și reprezentanți ai IAB România și ai unora dintre cele mai mari agenții din Europa.

Lucrările au putut fi înscrise la una dintre următoarele 9 categorii: Brand Awareness & Positioning, Direct Response & Lead Generation, Best Brand/ Product Launch, Experimental & Innovative Campaign, Cross-Media Integration, Branded Content & Blogging Campaigns, Mobile App, Rich Media Display si Best Social Media Apps. Cea mai creativă, eficientă și inovativă campanie va fi recompensată cu distincția Best Digital MIXX Award. Termenul limită de înscriere a fost 25 mai 2013.

Jurizarea campaniilor înscrise în competiție se va face pe baza a 4 criterii esențiale: strategie; execuție și utilizarea media; rezultate și ROI; creativitate.  Din componența juriului fac parte: Adrian Boțan (Regional Creative Director McCann), Alex Vișa (Consultant Independent), Doina Costache (Head of Multiple Industries Google Romania), Tudor Galos (Consumer Marketing Manager Microsoft), Alina Petri (Director E-Business & Advertising, Romtelecom), Bogdan Nițu (General Manager, Webstyler) și Răzvan Capanescu (Chief Creative Officer at Publicis Bucharest).

Câștigătorii fiecărei categorii a MIXX Awards România vor fi automat nominalizați pentru MIXX Awards Europe 2014 și MIXX Awards US 2013 (la New York). Anul acesta,  doi dintre câștigătorii de la MIXX Awards România de anul trecut se numără printre finaliștii IAB MIXX Awards Europe 2013.

Gala de premiere a celor mai bune campanii MIXX Awards 2013 se va desfășura ca parte a ICEEfest, pe 6 iunie la Grand Cinema Digiplex, sala Epika, și va fi moderată de actorul englez Jeff Leach.

IAB MIXX Awards este o competiție internațională, care celebrează cele mai creative și de impact campanii de publicitate din mediul online. Premiile MIXX Awards sunt organizate de reprezentanții locali ai IAB (Interactive Advertising Bureau) și au loc anual în țări precum SUA, Italia, Belgia, Turcia, Polonia, Rusia etc. Aceste premii reprezintă un pas important înainte pentru industria de advertising digital din România, pentru că încurajează și răsplătesc excelența în utilizarea mediului online ca instrument de comunicare și în crearea unor branduri digitale puternice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button