Parenting

Master Chef-ului Heung Kit Fai vine la Chinese Food Festival București

Fried Rice served in a PineappleAstăzi, 28 mai, începe Chinese Food Festival, ce va fi sărbătorit în România timp de aproape două săptămâni, în perioada 28 mai – 7 iunie, sub îndrumarea Master Chef-ului Heung Kit Fai, cu o experiență de peste 30 de ani în bucătăria asiatică, și în prezența Chinese Restaurant Operations manager-ului Ivan Lok, de la Crowne Plaza Zhanjiang. Festivalul culinar, organizat la Crowne Plaza București, reprezintă o experiență gastronomică deosebită a aromelor autentice chinezești.

Iubitorii bucătăriei asiatice vor avea ocazia să se bucure de varietatea ingredientelor și de abundența condimentelor specifice care stau la baza mâncărurilor cantoneze. Preparatele vor fi gătite de invitatul special, Master Chef-ul  Heung Kit Fai, căruia i se va alătura bucătarul șef al Crowne Plaza București, Ashlie Dias, de asemenea, maestru al bucătariei asiatice.

Printre specialitățile care vor fi pregătite la festival se numără: creveți sote cu sparanghel, coastă de vită înnăbușită cu sos “XO”, crab proaspăt cu vin de orez chinezesc pe pat de albuș de ou, orez servit în ananas, crab gătit în wok cu ghimbir și ceapă verde, cât și preparate de tip Dim Sum, aburite cu bambus: găluște cu porc, pachețele de primăvară.

Preparatele cantoneze sunt cunoscute pentru modul sănătos în care sunt gătite, în cât mai puțin ulei, de cele mai multe ori aburite, coapte, pregătite în wok sau înnăbușite. În plus, cei care vor alege să facă o incursiune în bucătăria chinezească, vor fi răsfățați cu esențele și aromele intense ale unei gastronomii autentice.

Cei ce vor lua parte la Chinese Food Festival pot alege între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet sau un Sunday Brunch inspirat din bucătaria chinezească, ce va avea loc duminică 2 iunie, de la ora 12.30 pm la ora 16.30 pm. În plus, iubitorii gastronomiei chinezeşti pot participa la demonstrația culinară susţinută de Master Chef-ului Heung Kit Fai împreună cu bucătarul şef Ashlie Dias, ce va avea loc joi, 6 iunie, începând cu ora 19:00.

Chinese Food Festival este susținut de Ambasada Republicii Populare Chineze și va avea loc in perioada 28 mai – 7 iunie la Crowne Plaza Bucureşti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button