Parenting

Wienerberger se alătură Habitat in proiectul de renovare a Şcolii din Liteni

Descarcare caramida Wienerberger, mai 2013 (4)Wienerberger Sisteme de Cărămizi, cel mai mare producător de elemente pentru zidărie pe plan local, s-a alăturat Habitat for Humanity România în proiectul de renovare a Şcolii din Liteni, judeţul Iaşi.

În cadrul parteneriatului global semnat între Wienerberger şi Habitat for Humanity, Wienerberger va livra cărămizi şi mortar pentru constuirea camerei tehnice a Şcolii din Liteni. Acest grup şcolar necesită intervenţie urgentă pentru renovarea celor două clase din corpul vechi, două clase de grădiniţă, înlocuirea ferestrelor vechi cu altele noi şi eficiente din punct de vedere energetic, înlocuirea întregului sistem de încălzire, modernizarea sistemului sanitar şi de canalizare, renovarea sălilor de clasă din mansardă, instalarea de ferestre de mansardă care să permită intrarea luminii naturale, repararea acoperişului, precum şi înlocuirea uşii de la intrare.

Wienerberger, prin parteneriatul cu Habitat for Humanity, şi-a propus de la bun început să promoveze şi să susţină într-un mod eficient şi sustenabil proiectele cu impact direct în bunăstarea comunităţilor locale. Credem cu tărie că orice copil, indiferent de statutul social sau familial, are dreptul la educaţie într-un mediu sănătos şi civilizat. O dată în plus, avem posibilitatea să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor din Liteni, care vor învăţa şi se vor juca într-o şcoală normală, consolidată, modernizată, cu un sistem sanitar optim”,

Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger România, Sales and Marketing

Parteneriatul dintre Habitat for Humanity România şi Wienerberger Sisteme de Cărămizi a început anul trecut, o dată cu donarea integrală a materialelor necesare construcţiei structurilor celor 5 case ridicate cu Porotherm, în cadrul proiectului „Big Build” de la Craiova, şi continuă anul acesta cu Şcoala de la Liteni, judeţul Iaşi, 4 case noi la Chinteni, judeţul Cluj, şi alte 10 case în judeţul Bihor, precum şi proiectul Hospice – Bucureşti.

Salutăm dorinţa de implicare a partenerilor noştri de la Wienerberger Sisteme de Cărămizi şi suntem deosebit de impresionaţi de disponibilitatea şi deschiderea acestora de a ne susţine toate proiectele comunitare în care Habitat for Humanity România se implică anul acesta. Dorim să le mulţumim în numele comunităţii din Iaşi, şi sperăm ca parteneriatul nostru să ajute cât mai multe familii şi comunităţi în anii următori. Colegii noştri au început deja renovarea şcolii şi suntem convinşi că elevii vor învăţa în condiţii optime începând din septembrie 2013”,

Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button