Going OutLife&Style

Industria gambling-ului european se mută la Bucureşti

gambling CasinoRomânia găzduieşte, pe 31 mai, în premieră, cel mai important eveniment european anual dedicat industriei jocurilor de noroc: Adunarea Generală EUROMAT 2013. Este pentru prima oară când aceasta are loc în Bucureşti, fiind găzduit şi organizat cu sprijinul Romslot – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi, şi AOPJNR, Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România.

Reprezentanţi din 17 ţări europene, membri ai 23 de asociaţii naţionale vor lua parte la evenimentul ce trasează planul de acţiuni pentru perioada 2013 – 2014 şi analizează activitatea din ultimul an a celei mai importante organizaţii din industria gambling-ului la nivel european. În plus, pe 30 mai va avea loc şi şedinţa comitetului executiv EUROMAT.

Organizarea evenimentului în ţara noastră demonstrează atenţia pe care EUROMAT o acordă pieţei din România, dar şi cadrului legislativ autohton, federaţia fiind puternic implicată în reglementările industriei la nivel European.”

Unul dintre aspectele principale care vor fi luate în discuție în cadrul întâlnirii este reglementarea jocurilor online la nivelul Uniunii Europene, acestea aflându-se în momentul de faţă în afara sistemului de licenţiere şi autorizare din România. EUROMAT evidențiază răspunderea pe care o au guvernele naționale de a asigura că regulile fiscale și de reglementare a furnizării serviciilor de jocuri de noroc sunt aplicate în mod egal și nediscriminatoriu indiferent de forma de exploatare a acestora. Reglementată și controlată în mod corect, piața jocurilor online, estimată la circa 720 de milioane de EUR, va aduce contribuții substanțiale la bugetul de stat.

Din experiența membrilor noștri, un cadru legislativ bine reglementat, ce aplică reguli și condiții egale atât operatorilor din teritoriu, cât și celor de jocuri de noroc online, cuplat cu angajamentul industriei pentru un joc responsabil, reprezintă cheia succesului pentru mediul de joc sigur și distractiv pe care statul, jucătorii și industria și-l doresc.”

Annette Kok, Președintele EUROMAT

Printre subiectele care se află pe agenda de discuţie EUROMAT AGM 2013 se mai numără rapoartele de ţară, susţinute de reprezentaţii asociaţiilor membre, raportul de activitate EUROMAT pentru perioada mai 2012 – mai 2013 și prezentarea şi aprobarea bugetului EUROMAT. De asemenea în cadrul evenimentului vor avea loc şi prezentarea noutăţilor legislative la nivelul Uniunii Europene, prezentarea rapoartele comisiilor de specialitate EUROMAT, şi anume Responsible Gambling Committee şi Legal Committee, dar şi prezentarea şi aprobarea planului de activităţi pentru perioada mai 2013 – mai 2014.

EUROMAT – European Gaming and Amusement Federation a fost înfiinţat în 1978, iar în prezent numără 23 de membri, asociaţii naţionale din 17 ţări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Misiunea generală a federaţiei este de a contribui la crearea unui cadrul legislativ şi a unui mediu de afaceri aplicabil şi echitabil la nivelul Uniunii Europene pentru industria jocurilor de noroc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button